Sreda 15.05.2019.
12:33
Vestionline

PKS: "Beograd korača" u subotu 18. maja

M. Karović
 

Beograd se, na inicijativu Privredne komore Srbije, od ove godine našao na listi gradova koji obeležavaju Međunarodni dan šetnje. Cilj je da se što više Beograđana, svojim predlozima i inicijativama, uključi u projekat i da podršku izgradnji grada pristupačnijeg za korisnike pešačkih i biciklističkih ruta.

PKS i Grad Beograd pozivaju Beograđane da učestvuju u manifestaciji "Beograd korača" kako bi se ukazalo na sve strane "urbane mobilnosti" koja podrazumeva veću dostupnost pešačkih zona, biciklističih staza, dobrih ruta, osvetljenja, kao i predloge za unapređenje ove oblasti.

Održivi i odgovorni razvoj urbanih sredina postao je imperativ modernog života. Kroz projekte koje sprovodi, Privredna komora Srbije daje snažnu podršku održivom razvoju, a u okviru projekta City walk, zajedno sa partnerima, predložiće strategiju poboljšanja urbane mobilnosti u Dunavskom regionu.

Dokument će biti predstavljen donosiocima odluka na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou. Strategija podrazumeva unapređenje održivog transporta i mobilnosti, kao i razvoj   urbanih sredina u Dunavskom regionu u skladu sa potrebama njihovih stanovnika. 

2024 © - Vesti online