Četvrtak 16.05.2019.
00:30
Ž. Marković - Vesti

Parada zastavinih oldtajmera: Auto s mirisom nostalgije (FOTO)

Ž. Marković
Popularni fića

Ove godine organizovan je defile do vinarije Rimus Hallau gde su prisutni mogli da razgledaju podrum, ali i da saznaju nešto više o proizvodnji vina u ovim krajevima Švajcarske. Za muzički program bio je zadužen gitarista Dejan Zorić, a Pivara Falken ustupila je na korišćenje svoje oldtajmer vozilo iz 1939. sa montiranom točionicom za pivo.

Ž. Marković
Dušan Paunović sa pobednikom

- Zahvaljujem se svima od srca koji su učestvovali na ovom našem skupu, a posebno bih s zahvalio novim članovima, koji su došli po prvi put ove godine da proprate ovaj događaj i koji će sledeće godine biti na našoj tradicionalnoj manifestaciji sa svojim limenim mezimcima - izjavio je Duško Prodanović, predsednik Zastava oldtajmer kluba.

Svi su bili zadovoljni, a najsrećniji je bio Dušan Paunović iz Nojhauzena čiji je fića proglašen za najlepšeg!

Ž. Marković
Portugalac Žoao sa ćerkicom Lenom iz Sijera u kantonu Valis u Švajcarskoj

Od Minhena do Tirane

Ljubitelji Zastavinih oldtajmera Duško Prodanović iz Šafhauzena, Grga Dulabić iz Minhena, Nevzad Muratović iz Graca, kao i nekoliko ljubitelja fića iz Zagreba i Beograda, krenuće na balkansku turu sve do Tirane u Albaniji i prevaliće oko 4.000 kilometara za desetak dana. Inače, krenuće se iz Minhena, Graca, Zagreba preko Prijedora i Bugojna za Sarajevo do Beograda, Dimitrovgrada, Sofije, Skoplja, Ohrida i poslednje odredište biće Tirana. A nazad iz Tirane preko Ulcinja, Cavtata, Dubrovnika, Zadra i Rijeke do Postojne i Ljubljane, Graca i Minhena.
 

Ž. Marković


 

2024 © - Vesti online