Utorak 14.05.2019.
17:50
Vestionline

"Ako ima Boga, izborićemo finale"

MN Press
Nenad Lalatović, želi finale po svaku cenu

On je rekao i da njegovi igrači "neće plakati" ukoliko se ne domognu finala.

- Ako ima Boga, sutra ćemo izboriti finale, ovaj klub i grad Niš su to zaslužili zbog svega što je urađeno ove sezone, a ako ne uspemo nećemo plakati. Važno je da ostavimo srce na terenu, a u tom slučaju imamo ozbiljnu šansu - rekao je Lalatović.

Radnički će sutra na niškom stadionu Čair od 20 časova dočekati Partizan u revanšu polufinala Kupa Srbije.

- Nemamo pritisak pred ovaj susret, mnogo je veći pritisak na Partizanu, koji je veliki klub od kojeg se stalno traže trofeji. Rezultat iz prve utakmice je neugodan za nas, ali sa druge strane je itekako nadoknadiv. Mi ćemo uživati u ovom meču, rekao sam igračima da se opuste i da je sutra njihovo veče, a verujem da ćemo iz te opuštenosti ostvariti cilj - rekao je trener Nišlija.

On je pozvao navijače da u što većem broju dođu na sutrašnju utakmicu.

- Želim da atmosfera bude onakva kakva je kada mi igramo na stadionu Partizana. Želim da se igrači Partizana sutra ovde osećaju kao gosti, a ne kao domaćini. Siguran sam da možemo da napravimo još jedan istorijski uspeh, a to ne možemo bez publike. Igrači moraju da budu jaki u skoku, da svaka lopta bude naša, ako povedemo, ne smemo da se povučemo, moramo da nastavimo u tom ritmu. Niti mi možemo da iznenadimo Partizan, niti oni nas, dobro se poznajemo - rekao je Lalatović.

Radničkom i Partizanu će sutrašnji duel biti peti u tekućoj sezoni. Nišlije su bile uspešnije u prvenstvu, jer su ovog proleća upisale pobede od 3:1 i 1:0, uz jesenji remi rezultatom 2:2, dok je Partizan slavio u već prvoj utakmici polufinala Kupa 1:0.

- Posle toliko međusobnih mečeva, među nama nema nikakvih nepoznanica. Ko bude više želeo finale, taj će doći će do njega. Spremni smo i fizički i psihički. Svi smo zdravi i ulazimo spremno u meč. Tajni nema, sutra je taj dan koji smo dugo čekali, iako šef ne dozvoljava da se razmišlja unapred, jedva smo čekali ovaj susret, svima nam je već dugo u mislima ovo polufinale. Igrao sam dosta bitnih utakmica i osvajao titule. Za mene ova utakmica neće biti "na život ili smrt". Moramo da uđemo hladnih glava. Ovo je dobra sezona za nas, napravila se hemija između igraača, obaramo rekorde i treba do kraja ovo da izguramo - rekao je Petar Grbić koji je je ocenio da će uslovi za igru na stadionu Čair biti izuzetno teško zbog kiše koja pada tri dana, ali da se u tome ne sme tražiti alibi.

2024 © - Vesti online