Utorak 14.05.2019.
14:15
rts.rs, Vestionline

Evrovizija 2019: Glasajte večeras za Nevenu Božović na ove brojeve telefona (FOTO)

Promo
Brojevi za glasanje

 Nevena Božović će se takmičiti pod brojem devet sa pesmom "Kruna". Ukoliko živite van Srbije, pogledajte kako možete da glasate za našu predstavnicu:

Još u januaru kada su izvučeni učesnici polufinalnih večeri, žrebanjem je odlučeno i u kom polufinalu će glasati članice "velike petorke" čiji predstavnici direktno nastupaju u finalu 18. maja. Za našu pesmu, osim učesnica prve polufinalne večeri, moći će da glasaju i gledaoci iz Španije, Francuske i Izraela.

Veče će otvoriti predstavnica Kipra Tamta, pevačica koja je iz trećeg pokušaja uspela da dođe do Pesme Evrovizije, a koju evrovizijski fanovi već dugi niz godina priželjkuju da čuju na ovom takmičenju. Nakon Kipra, 14. maja predstaviće se Crna Gora, Finska, Poljska, Slovenija, Češka, Mađarska, Belorusija, Srbija, Belgija, Gruzija, Australija, Island, Estonija, Portugalija, Grčka i San Marino.

Po deset najbolje plasiranih zemalja iz svakog polufinala naći će se u finalu 64. Pesme Evrovizije. Prezenteri koji će nas voditi kroz obe polufinalne večeri, kao i kroz finale, biće Bar Refaeli, Erez Tal, Asi Azar i Lusi Ajoub. Nakon Kijeva 2017, gde smo imali isključivo mušku postavu voditelja i Lisabona 2018, gde smo imali isključivo žensku postavu voditelja, ove godine domaćini su promešali karte. U Izraelu ćemo gledati eklektičnu kombinaciju ne samo muških i ženskih voditelja, već iskustva i tradicije sa jedne, i medijskih ikona nove generacije sa druge strane. Publiku će kroz tri evrovizijske večeri zabavljati voditelj sa 25 godina iskustva i najpoznatija izraelska manekenka svih vremena, ali i jedan od 100 najuticajnijih gej ljudi sveta po izboru OUT magazina i uspešna mlada jutjuberka.

EPA/ABIR SULTAN
Nevena Božović nastupa večeras pod rednim brojem 9

Iako je Izrael već jednom bio domaćin takmičenja za Pesmu Evrovizije 1999. godine, ovo je prvi put da će se "Evrosong" održati u Tel Avivu. Mesto dešavanja biće Expo Tel Aviv, čiji Paviljon 2, u kom je smeštena bina, zauzima prostor od 50.000m2 i diže se do visine od 20m bez potpornih stubova.

Prvo polufinale Pesme Evrovizije Radio-televizija Srbije direktno će prenositi 14. maja na RTS 1, RTS HD, RTS Svet i RTS Planeta od 21.00.

2024 © - Vesti online