Utorak 14.05.2019.
13:05
Vestionline

Povratak Formule 1 u Holandiju posle 35 godina

 
 

U kalendaru Svetskog prvenstva u Formuli 1 od sledeće godine pa još dve najmanje voziće se trka za "Veliku nagradu Holandije". Staza u Zandvortu poslednji put je bila domaćin 1985, a tada je proslavljeni Austrijanac Niki Lauda (70), trostruki prvak sveta (1975, 1977, 1984), pobedio 25. i poslednji put u karijeri.

- Posebno nam je zadovoljstvo da najavimo da se Formula 1 vraća u Holandiju, i to na stazu Zandfort. Od početka mandata rekli smo da nam je želja da organizujemo takmičenje na novim mestima, ali istovremeno poštujući korene ovog sporta u Evropi. Zbog toga ćemo vratiti trku u Zandvort posle tri i po decenije, na stazu koja je doprinela popularnosti ovog sporta širom sveta. Poslednjih godina videli smo da ponovo vlada veliko interesovanje za F1 u Holandiji, uglavnom zbog podrške talentovanom Maksu Ferstapenu, o čemu najbolje govori veliki broj navijača koji dolaze na trke. Nema sumnje da će narandžasta boja biti dominantna od sledeće godine na tribinama u Zandvortu - rekao je čelnik Formule 1 Čejs Keri.

U 2020. Formula će imati 19 trka, dve manje nego sada. Neće se voziti u Barseloni, Hokenhajmu, Silverstonu i Sijudad Meksiku, a prvi put domaćin će biti Hanoj u Vijetnamu.

2024 © - Vesti online