Utorak 14.05.2019.
11:39
Mondo.rs, Vestionline

Lepa Brena i tamburaši!

V. Sekulić
Lepa Brena

Organizatori naglašavaju da će u atraktivnom, revijalnom delu zvanično najboljeg festivala etno-muzike u Evropi i najbolje turističke manifestacije u Srbiji nastupiti specijalni gosti - čuveni "Orkestar 100 violina" iz Budimpešte, vrhunski ansambl narodnih instrumenata "Zlatne ruke" iz Republike Komi iz Ruske Federacije i najveća jugoslovenska folk zvezda Lepa Brena.

- Zadovoljstvo mi je i čast što ću učestvovati na najboljem evropskom festivalu etno muzike i drago mi je što sam deo nečega što volim - rekla je Brena u ponedeljak na konferenciji za mediju u Kovilju, prenose "Novosti"

- Organizatori su istrajali u kvalitetu. Kod nas je veoma lako organizivati, ali trajanje je kategorija šampiona. Muzika spaja ljude, to je ptica koja preleće granice, to je ljubav i nema pasoš. Počela sam karijeru u Novom Sadu i posebno me raduje što će nastupati i mladi tamburaški naraštaji da pokažu da na tamburicu može sve da se svira - zaključila je pevačica.

Posle Rusije i Kine, ove godine zemlja prijatelj festivala je Mađarska.

- I ove godine nastavljamo sa širenjem kulturne misije i prijateljstva na internacionalnom nivou - istakao je direktor festivala Jovan Pejčić.

2024 © - Vesti online