Utorak 14.05.2019.
11:00
K. Marković - Vesti

Obeležene dve slave

K. Marković
 

Svečani obred u prepunom hramu služili su sveštenici Milorad Lončar i Dejan Milošević, nakon čega je obavljeno i tradicionalno lomljenje slavskog kolača. Službu je uveličao i crkveni hor Kornelije Stanković.

Ovogodišnja domaćica slave Kola srpskih sestara Žene mironosice bila je Željka Stanković, a kumovi slave kod folklorne grupe bili su parohijani Gordana i Risto Jovanović sa svoje četvoro dece: Mihajlom, Jovanom, Anom i Jelenom.

Svečanosti su prisutvovali i predstavnici Crkve sveti Sava iz Grinzboroa i uprava Srpskog sportskog centra iz Kizboroa. Za domaćine slave Kola srpskih sestara za iduću godinu prihvatila se Slavica Dragičević sa porodicom, a za folklornu grupu Šumadija deca Milan, Maja i Milica Stanković.
-Neka proslave ove slave na ovako svečan način, Svetog Vasilija Ostroškog da nas sve pomogne da radimo još vrednije i da se slava ove parohije prenosi preko naših najmlađih po ovom kontinetu i šire. Neka da Bog da srećno dočekamo i iduću slavu, molitvama Žena mironosica i Vasilija Ostroškog. Neka je srećna slava - poručio je između ostalog prota Miodrag Lončar.

Nakon slavskog ručka folkloraši Šumadije su izveli prigodan kulturno-umetnički program u kome su nastupali svi njihovi ansambli.

Pohvale mališanima

Prisutne je pozdravila i Željka Milutinović-Stanković, koja je pohvalila napore mališana folklorne grupe "Šumadija", koji se trude da na najbolji način predstavljaju parohiju, ali i da neguju lepe običaje iz otadžbine. Takođe je svim majkama čestitala praznik Dan majki, koji se u nedelju obležavao širom Australije.

Otac Miodrag ide u penziju

Tokom svečanosti vernici su obavešteni da se prota Miodrag Lončar priprema za skori odlazak u zasluženu penziju.
Tim povodom će 23. juna u Kizborou biti održana svečanost primopredaje dužnosti novom sveštaniku koji će doći iz otadžbine. Svetu arhijerjsku liturgiju služiće episkop Siluan, a istog dana đaci srpske škole "Vuk Stefanović Karadžić" prigodnom priredbom obležiće i veliki srpski praznik Vidovdan.

2024 © - Vesti online