Ponedeljak 13.05.2019.
20:13
Sputnjik, Vestionline

Vučić: Jedan vladika je rekao - Vučiću, šta god da uradiš, bićeš kriv

Tanjug
Aleksandar Vučić

Vučić je preneo da je tokom sastanka, koji je trajao dva i po sata, izneo veliku brigu za naš narod na KiM, da je govorio otvoreno i iskreno o svemu što tišti naš narod i da je odgovarao na pitanja i primedbe

- Čini mi se da smo se dobro razumeli, da je važno da razumemo naše različitosti, ali da poštujemo jedne druge i da verujemo da radimo u najboljem interesu za našu otadžbinu. Govorili smo i o odnosima Srpske i Srbije, o dobrim odnosima, jedinstvenom bukvaru za srpski etnički prostor, memorijalnom centru u Jasenovcu, kao i o važnoj stvari, da u Srbiji, a slično je i na srpskim etničkim prostorima, izgubimo 104 čoveka dnevno, jer više umre nego što se rađa. Nas je svakog dana manje za 104 čoveka i to su svari na kojima moramo da radimo - objasnio je on.

Ukazao je da je posle otvorene diskusije sa pojedinim episkopima uspeo da ostvari racionalan i normalan odnos.

- Govorio sam otvoreno, iskreno, upozoravajući na, a i neke vladike su to dobro primetile, da nekada nismo bili u punom saglasju sa realnošću i da nas je to skupo koštalo. Ne bih da nam se slične stvari događaju, kao u ne tako dalekoj prošlosti - rekao je on i izrazio uverenje u plodotvornost sastanka.

Podvukao je da za razliku od nekih smatra da je Crkva važan društveni činilac, koji ima pravo na svoje stavove, a koji ne moraju da budu isti kao država.

Crkva je, podsetio je, pomagala na svim teritorijama, posebno gde je srpski narod bio ugrožen, posebno na KiM.

- Pred nama je težak period. Izneo sam sve svoje brige. Mislim da je patrijarh odlično razumeo, kao što ja razumem njegovu brigu i muke, da neko mora da donosi ne tako lake ovozemaljske odluke. Neko od vladika je rekao: 'šta god da uradiš, bićeš uvek nekome kriv'. Ja sam to odlično razumeo - preneo je Vučić.

Naveo je da je obavestio Sabor o svim razgovorima i pregovorima, kao što je Crkva njega obavestila o svim svojim brigama i različitim stavovima.

- Hvala svetosti koji je pokazao ogromnu odgovornost za razvoj i napredak srpskog društva. Hvala i Miloradu Dodiku koji je dobro razumeo, a nije morao, jer je mogao lako da skuplja samo političke poene na Saboru. Bio je veoma korektan i iskren, dobro je razumeo državnu poziciju Srbije - ukazao je on, preneo je Tanjug.

Vučić je najavio da će nastaviti da radi u najboljem interesu naroda na KiM i države.

2024 © - Vesti online