Ponedeljak 13.05.2019.
21:10
Ž. Marković - Vesti

Druženje u prirodi

Ž. Marković
Ručak usred šume

U pratnji predsednice Saveta roditelja Gordane Kalinić, njenog supruga Radiše Kalinića i učiteljice, učenici su prošetali do Fogelberga, poznatog izletišta pored Ucvila.

Nakon što su odabrali jedno lepo mestašce pogodno za roštilj, učiteljica im je održala kratko predavanje o istorijatu i značaju 1. maja, Međunarodnog praznika rada, a zatim je usledilo veselo druženje uz roštilj i igranje. Deca su naučila i neke nove, za njih potpuno nepoznate igre, koje su u Srbiji rado igrali njihovi roditelji i njihove bake i deke, kad su bili deca, a među tim igrama deci se najviše dopala igra "zuce".

Ž. M.
Nezaboravno iskustvo

Pošto je 1. maj ove godine usledio odmah posle vaskršnjih praznika, deca su ponela šarena jaja, pa je priređeno i takmičenje u tucanju jajima. Sve vreme odzvanjala je raskošna fogelberška šuma smehom i veselom dečjom grajom, a dobrom raspoloženju svih učesnika nesumnjivo je doprinelo i lepo i sunčano vreme.

Na povratku kući, učenici su predložili da ovaj izlet postane školska tradicija, sa čime su se jednoglasno složili njihovi odrasli pratioci, obećavši da će taj predlog izneti na sledećem roditeljskom sastanku, a predsednica Saveta roditelja dodala je da bi bilo lepo da se iduće godine učenicima pridruže i roditelji.
 

2019 © - Vesti online