Ponedeljak 13.05.2019.
10:00
K. M.

Četnici proslavili Dan Ravne Gore

K. M.
Pomen Draži Mihailoviću i njegovim borcima

Nakon večernjeg bogosluženja obavljenom u hramu sa sveštenikom Bojanom Vlajićem, prisutni su prešli u salu Srpskog nacionalnog centra "Đeneral Draža Mihailović" gde je, povodom Dana Ravne Gore, bio pripremljen i prigodan kulturno-umetnički program. 

K. M.
Sve oduševili: Mališani iz folklorne grupe "Karađorđe"

Prisutne je najpre pozdravio sveštenik  Bojan Vlajić, a onda se obratio Čedomir Vulović, predsednik Organizacije srpskih četnika "Ravna Gora" iz Viktorije.  Specijalni gosti večeri bio je etno-ansambl "Prelo" koji je posvećen negovanju i očuvanju srpske tradicije i narodne pesme, a predstavili su se pesmama sa juga Srbije i sa Kosova i Metohije. Nedavno osnovana folklorna grupa "Ravanica", koja deluje pri crvi Sveti kralj Stefan Dečanski u Karum Daunsu, imala je premijerno predstavljanje srpskoj zajednici sa nekoliko predivnih narodnih igara. 

K. M.
Posetioci u sali Srpskog nacionalnog centra "Đeneral Draža Mihailović"

Velike aplauze pobrali su i mališani iz folklorne grupe "Karađorđe" iz Rokbenka, koji su za ovu priliku došli s velikom grupom roditelja i sveštenikom Milićem Rakićem. Zabava u Karum Daunsu je nastavljena uz muziku lokalnog orkestra "Opa cupa" i pevača Peđu Kajtaza.         

2024 © - Vesti online