Nedelja 12.05.2019.
19:49
Vestionline, Max bet

Klop: Bolje od ovoga nismo mogli

Tanjug/AP Photo/Dave Thompson
Jirgen Klop

- Ljudi mogu da kažu da smo mogli da uradimo ovo ili ono, ali zaista ne mislim da smo mogli da uradimo više od ovoga. Čestitam Mančester sitiju. Pokušali smo sve da im otežamo posao, ali nedovoljno. Ne mogu biti ponosniji na igrače. Mančester siti je imao sreće u nekim trenucima, a i mi smo imali sreće u nekim trenucima. Radilo se o tome da ostanemo u trci i da verujemo u uspeh i to smo uradili - rekao je Klop, preneli su britanski mediji.

Liverpul se do današnjeg poslednjeg kola borio za titulu u Premijer ligi sa Mančester sitijem. “Crveni” su sezonu završili sa 97 bodova, bodom manje od Sitija, koji je odbranio titulu pobedom protiv Brajtona od 1:4. Liverpul je pobedio Vulverhempton sa 2:0.

- Teško je kada ti je protivnik Mančester siti. Nisu mogli da nas se otarase, ni mi nismo mogli njih da se otarasimo. Osvajanje drugog mesta u Premijer ligi nije ono što sam želeo, ali ovo moramo da gledamo kao prvi korak za ovu ekipu. Imamo tri nedelje da se pripremimo za finale Lige šampiona - rekao je Klop.

Liverpul će u finalu Lige šampiona 1. juna u Bakuu igrati protiv Totenhema.

Brajton je danas poveo protiv Sitija, a Liverpul je u tim trenucima vodio protiv Vulverhemptona.

- Neverovatno je šta su igrači radili tokom cele sezone, a danas je bila vrlo čudna situacija. Bili smo zaista dobri na 1:0 i bilo je jasno šta se dogodilo. Ne možeš reći ljudima da se smire. U tim trenucima, (kada su navijači Liverpula slavili gol Brajtona), to je bio šok za sve, a tu je bio i Vulverhempton. Morali smo da se borimo. Na kraju smo postigli dva gola i sačuvali mrežu. To je lepo, ali ne kako smo želeli - naveo je Klop.

- Naš cilj tokom nedelje bio je da osvojimo 97 bodova, to smo uradili i to je posebna stvar. Želeli smo da ispišemo našu istoriju i to smo uradili. Vidljiv je napredak u ekipi, a taj napredak nije završen. Ovo je bio prvi pokušaj. Ono što se dogadjalo nema veze sa nama. Ovo je naš prvi pokušaj i doživeli smo neuspeh na najspektakularniji način.

On je rekao da je ova sezona za njega bila posebna, čak bolja od one kada je sa Borusijom iz Dortmunda osvojio šampionsku titulu u Bundesligi.

- Ali, ne možemo da ignorišemo da je jedan tim bio bolji. Sezona je bila veoma duga i teška. Morate da se suočavate i sa problemima. Bili smo konkurentni. Siti je osvojio bodove pošto smo mi bili tu. U poslednje dve sezone osvojili su 198 bodova i to je posebna stvar - rekao je Klop.

On je mislio da su dvojica njegovih igrača podelili nagradu za najboljeg strelca lige, ali 22 gola postigao je i Pjer Emerik Obamejang iz Arsenala.

- I Oba? Da li imaju tri zlatne kopačke? To je dobro, sva trojica su moji igrači - rekao je Klop.

Klop je 2013. godine doveo Obamejanga u Borusiju iz Dortmunda.

2024 © - Vesti online