Nedelja 12.05.2019.
18:14 >> 20:23h
Vestionline, Mozzartsport

Đoković treći put prvak Madrida (VIDEO)

EPA-EFE/JAVIER LIZON
Novak Đoković

Sedamdeset četvrta titula Đokovića u karijeri, treća u glavno gradu Španije, osvojena je posle pravovremenih brejkova Cicipasovih servis-gemova, prvog na samom startu duela i poslednjeg u drugom setu pri rezultatu 4:4.

Borbeni Grk je napravio veliki podvig eliminacijom Rafaela Nadala u prethodnoj fazi, dao je odličan otpor kroz čitavih sat i po trajanja borbe, ali je Novak po svom običaju bio najbolji kad je bio najpotrebnije.

Sledeći izazov je Rim.  

2:0!

- 6:4 - Kraj! Srpski teniser dobija i drugi, mnogo neizvesniji set za pobedu u finalu. Novak nije iskoristio dve meč lopte, došlo je do dva đusa u kom je uspeo da nadigra žilavog Cicipasa.

- 5:4 - Evo brejka! Sledi servis za titulu. Fenomenalno se Đoković odbranio od Cicipasovih napada, zahvaljujući pouzdanoj bekend paraleli.

- 4:4 - Oba tenisera vrlo sigurni na svojim servisima. Čeka nas uzbudljiv finiš seta.

- 2:2 - Tri auta Cicipasa dovode do izjednačenja. Niko ne predaje servis.

- 1:1 - Izjednaćen start drugog seta.

II set

1:0!

- 6:3 - Završni gem prvog seta sa dopuštenim samo jednim poenom. Rival nije uspeo da povrati rezultatski egal, tako da je rani brejk bio presudan na rano vođstvo.

- 4:2 - Cicipas dobija dva od tri naredna gema. Diže nivo igre.

- 3:0 - Prvi reket sveta na pola puta do dobijenog prvog seta. Mladi Grk mnogo greši, verovatno posledica umora posle iscrpljujućeg duela sa Rafaelom Nadalom do kasnih večernjih časova.

- 2:0 - Eto i prvog oduzetog servisa srpskog tenisera. Đoković koristi drugu od tri brejk-lopte za rano postavljanje odnosa snaga.

- 1:0 - Đoković dobija prvi gem na sovm servisu. Cicipas zaređao dve greške u samoj završnici gema.

I set

Madridska šljaka daće odgovor na pitanje da li su mladi lavovi dovoljno stasali da preko starih asova, duže od deceniju dominantnih na svetskoj sceni, uzimaju velike trofeje. Novak Đoković u borbi za pehar, za 1 000 bodova za ATP listu i za 1 202 520 evra sudariće se sa Stefanosom Cicipasom, koji je sprečio teniski klasik, jer je u polufinalu eliminisao kralja šljake, Rafaela Nadala.

Đoković je poruku rivalima poslao u prethodnoj rundi. Izbacio je u dva seta Dominika Tima, kojeg mnogi nazivaju najboljim igračem na zemlji posle Nadala. Austrijanac je u Barseloni u finalu tukao Rafu, ali je u Madridu položio reket ispred Novaka.

Bliži se Rolan Garos, najveći Đokovićev cilj za ovaj deo sezone, a samim tim i kvalitet njegove igre je sve veći. Već sad je toliki da Tim nije uspeo da mu naudi.

2024 © - Vesti online