Nedelja 12.05.2019.
17:49 >> 18:02h
Vestionline

Siti ponovo šampion Engleske! (VIDEO)

Tanjug
 

Šesta titula domaćeg šampionata, četvrta u u tekućoj deciniji. 

Liverpul se nadao eventualnom iznenađenju u Brajtonu, naročito posle pogotka Glena Marija u 27. minutu, ali su se izabranici Pepa Gvardiole šampionski poneli i dominantno ostvarili trideset i drugu pobedu u 38 kola.

Gotovo momentalan odgovor usledio od strane najboljeg strelca u istoriji kluba Kuna Aguera. Na njega su se nadovezali Laport u 38. minutu, Marez u 63. i Gundogan u 78. minutu.

"Redsi" su dali sve od sebe. Sadio Mane je dao dva gola protiv Vulverhemptona, popeo se na vrh liste strelaca sa Mohamedom Salahom i Pjer-Emerik Obamejangom sa 22 gola. 

Jirgen Klop bi u bilo kojoj drugoj sezoni bio prvak Engleske, međutim moraće da se okrene finalu Lige šampiona, u koju će naredne sezone ići i drugi finalista Totenhem, kao i Čelsi. Arsenal u slučaju trofeja u Ligi Evrope će biti deo najelitnijeg fudbalskog takmičenja - u suprotnom je zagarantovana naredna sezona u Ligi Evrope. Mančester Junajted uprkos naletu po dolasku Ole Guinara Soskjera ostade na šestom mestu gde ih je Norvežanin zatekao po Murinjovom odlasku, dovoljno za kvalifikacije za Ligu Evrope.

Rezultati poslednjeg, 38. kola Premijer lige u sezoni 2018/19:

Kristal Palas - Bornmut 5:3 

Mančester Junajted - Kardif 0:2

Lester - Čelsi 0:0

Totenhem - Everton 2:2

Fulam - Njukasl 0:4

Brajton - Mančester Siti 1:4

Votford - Vest Hem 1:4

Sautempton - Hadersfild 1:1

Barnli - Arsenal 1:3

Liverpul - Vulerhempton 2:0

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online