Nedelja 12.05.2019.
16:33 >> 16:44h
Vestionline, B92

Tadić sa dva gola i asistencijom odveo Ajaks na korak od titule (VIDEO)

Twitter/Sports Extra ‏
Dušan Tadić

Ajaks je na svom terenu savladao Utreht sa 4:1, dok je PSV poražen na gostovanju AZ Alkmaru sa minimalnih 1:0.

Gosti iz Utrehta su poveli već u prvom minutu, ali to nije sputalo izabranike Erika ten Haga da već posle prvih 45 minuta ima vođstvo.

Prvi je precizan bio Klas Jan Huntelar u 14. minutu, da bi zatim Doni van de Bek iskoristio sjajnu asistenciju Dušana Tadića na isteku prvog poluvremena za preokret. 

Srpski reprezentativac je nagradio sebe u 75. minutu kada je postigao svoj prvi gol na utakmici, nakon što se najbolje snašao u kaznenom prostoru rivala. 

Samo četiri minuta kasnije Hakim Zijeh je pao u šesnaestercu i sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je, kao i uvek, preuzeo Dušan, a bio je i precizan. 

PSV je odigrao poprilično izjednačen meč sa Alkmarom, ali je na kraju ostao bez ijednog boda.

Strelac jedinog gola na utakmici i čovek koji je verovatno odlučio trku za šampiona Holandije bio je vezista Gus Til, u 49. minutu.

Situacija u Erediviziji je takva da Ajaks kolo pre kraja ima tri boda više od PSV-a, ali i izuzetno bolju gol razliku (+84 naspram +70). S obzirom da u slučaju istog broja bodova u Holandiji odlučuje gol razlika, može se zaključiti da će "kopljanici" biti novi prvaci, po 34. put u istoriji.

U poslednjem kolu PSV dočekuje Herakles, dok Ajaks gostuje Grafšapu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
2024 © - Vesti online