Nedelja 12.05.2019.
00:01
Vestionline

Biće Đoković - Cicipas

EPA/Javier Lizon
Stefanos Cicipas igrao odlučno protiv Rafaela Nadala

Umesto da se suparništvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala, najučestalije u eri profesionalizma, uveća na 54 susreta, a 26. put u finalu, naš as, vodeći teniser na svetskoj listi, sastaće se s Grkom Stefanosom Cicipasom u borbi da i treći put podigne trofej u "Magičnoj kocki" u španskoj prestonici. 

Senzacionalni grčki igrač, koji se uzdigao u vrh u prošloj godini, savladao je domaću uzdanicu sa 6:4, 2:6, 6:3. Meč je završen tačno u ponoć. Prethodna tri međusodna duela pripala su bila Nadalu bez izgubljenog seta.

Iako Cicipas u odlučujućem setu nije iskoristio dve brejk-lopte da povede s 2:1, osvojio je gemove na sledeća dva Nadalova servisa. Bilo je, dakle, 5:2. Španac je uzvratio kada je Grk prvi put servirao za pobedu. U sledećem gemu spasao je tri meč-lopte. Četvrtu nije uspeo. Posle poraza u polufinalu u Monte Karlu i Barseloni poklekao je i u Madridu. 

Đoković, ako trijumfuje, ostvariće 200. pobedu protiv tenisera koji je iz Top 10 (Cicipas je deveti), a poravnaće se s Nadalom sa po 33 trofeja na turnirima iz masters serije, što je i neprikosnoveno najviše.

S grčkim igračem je igrao jednom. Na turniru iz masters serije u Torontu lane radovao se njegov protivnik s 2:1 u setovima.

2024 © - Vesti online