Subota 11.05.2019.
19:08
Vestionline

Srpski teniseri nadomak glavnog žreba turnira u Rimu

EPA
Dušan Lajović

Lajović je pobedio Aljaža Bedenea sa 7:6 (7:5), 6:7 (3:7), 6:1, dok je Kecmanović bio bolji od Huberta Hurkača sa 6:3, 1:6, 6:4.

Pravi maraton odigrali su Srbin i Slovenac, a u njemu se bolje snašao naš igrač (24. na ATP listi). Zanimljivo da u prvom setu nije bilo brejka, pa je odluka o pobedniku prvog dela meča pala u taj-brejku. Drugi deo susreta bio je isti kao i prvi. Lajović je bio taj koji je rivalu oduzeo servis protivniku i došao do situacije da servira za meč, nije u tome uspeo pa je i drugi segment rešen u taj-brejku. Ipak, nije gubitak seta pokolebao našeg igrača, Flavio je sa ubedljivih 6:1 i posle dva sata i 49 minuta velike borbe plasirao se u naredno kolo kvalifikacija.

Na putu do glavnog žreba Lajoviću stoji bolji iz duela Daniel Evans - Robin Hase.

Miomir Kecmanović je dobro odigrao prvi set - oduzeo je dva puta protivniku servis, dok je na sopstveni bio siguran, što mu je omogućilo da dođe na korak do pobede.

Poljak se probudio u drugom delu meča, napravio je tri brejka zaredom i u potpunosti preuzeo kontrolu na terenu.

U trećem setu, pri rezultatu 2:2, srpski igrač je napravio brejk, ali je Hurkač uzvratio, da bi potom opet Srbin rivalu oduzeo servis što je bilo dovoljno za pobedu.

Protivnik Kecmanoviću u drugom kolu kvalifikacija biće 12. nosilac Norvežanin Kasper Rud.

2024 © - Vesti online