Subota 11.05.2019.
13:36
Vestionline

Dejan Stanković u Kući slavnih Intera (VIDEO)

M. Todorović
Dejan Stanković

"Nero-azuri" su prošle godine uveli ceremoniju odavanja najviše počasti za najzaslužnije i najistaknutije igrače u svojoj bogatoj istoriji uvođenjem u ekskluzivni klub.

Stanković je iz drugog puta uspeo da prikupi najviše glasova navijača, u inicijalnom glasanju ga je na poziciji veznjaka nadglasao Lotar Mateus. Godinu dana kasnije srpski fudbaler koji je u Interu proveo devet godina (2004-2013) uspeva da pokupi najviše glasova publike ispred Nikole Bertija i Sandra Macole.

Od titula je Stanković osvojio Ligu šampiona i Svetsko klupsko prvenstvo 2010, pet uzastopnih Skudeta (2006-2010), četiri Kupa i Superkupa Itaije. Postigao je 29 golova na 231 utkamici.

Osim Stankovića golmane će predstaviti Frančesko Toldo, defanzivce Đankito Faketi, a napadače Đuzepe Meaca, po kome se zove stadion Intera. Pridružiće se Valteru Zengi, Havijeru Zanetiju, Lotaru Mateusu i Luisu Nazariu da Limi Ronaldu.

Svečana ceremonija proglašenja ulaska u Kuću slavnih biti obavljena na stadionu u Milanu u ponedeljak, 13. maja pred početak utakmice sa Kjevom.

2024 © - Vesti online