Subota 11.05.2019.
13:30
Vestionline, Tanjug

Srbija ponosna na svoju vojsku

Tanjug
Aleksandar Vulin

- Srbi iznad svega cene slobodu. Srbi vole svoju vojsku i vole svoju policiju, svoje strukture bezbednosti, jer znaju da samo ako imamo i svog vojnika i svog policajca i svog sudiju i svog predsednika, možemo da budemo sigurni da ćemo sami odlučivati o sudbini svoje zemlje. Veoma sam ponosan na sve pripadnike vojske i policije koji su pokazali koliko su obučeni, koliko su opremljeni, koliko Srbija može da bude sigurna, mirna i pouzdana - poručio je ministar Vulin.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, on je istakao da jučerašnji prikaz nije pokazivanje sile, jer Srbija nema teritorijalnih pretenzija prema svojim susedima, već ukazivanje da je Srbija u stanju da zaštiti svoj narod i svoju slobodu.

Vulin je poručio da se "svi oni koji su Prikaz kritikovali i govorili o njemu kao pokazivanju mišića, kao pokazivanju sile, podsete da Srbija iznad svega ceni slobodu i da ima pravo i razlog da pokaže svoju snagu, da pokaže koliko je napredovala, da pokaže koliko je moćnija i koliko je jača".

- Srbija nema teritorijalne pretenzije prema bilo kome, nema otvorenih pitanja sa svojim susedima. Niko od nas ne treba da se plaši, niko ne treba da strahuje, ali svi treba da znaju da je Srbija u stanju da zaštiti svoju slobodu, da zaštiti svoj način života i zaštiti sve Srbe, bez obzira gde oni budu živeli. Ko nema svoju vojsku, moraće da hrani tuđu. Mi svoju vojsku imamo. Mi svoju policiju imamo. To smo juče, na veliki ponos našeg naroda pokazali - naglasio je srpski ministar odbrane.
 

2024 © - Vesti online