Subota 11.05.2019.
12:50
Vestionline, Tanjug

MUP: Uhapšeno rukovodstvo opštine Požega

pixabay.com
 

Kako je saopštio kraljevački MUP, uhapšeni su M. B. (1957), funkcioner opštine Požega, Z. M. (1970), funkcioner Skupštine opštine Požega, i V. M. (1970), odgovorno lice Opštinske uprave opštine Požega.

Takođe je uhapšen V. G. (1970), odgovorno lice Agencije za procenu nekretnina Gorski Ivanjica, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba u vezi s javnom nabavkom i produženo krivično delo falsifikovanje isprave.

Kako se sumnja, M. B, Z. M, i V. M. su u periodu od 2017. do 2018. godine u četiri postupka nabavki naručioca Opštinske uprave Požega odobrili plaćanje po računima izdatim od strane izvođača posla, iako navedene usluge i radovi nisu bili izvršeni u trenutku plaćanja, a postupci predmetnih nabavki nisu sprovedeni u skladu sa zakonom.

Na ovaj način su preduzetničkoj radnji "Gorski" pribavili korist od 1.360.000 dinara, a Opštinskoj upravi opštine Požega pričinili štetu u tom iznosu.

Osumnjičena Z. M. je prilikom izvođenja molerskih radova za opštinu Požega, od izvođača radova u više navrata nakon izvršenog plaćanja zatražila i preuzela novac u ukupnom iznosu od 200.000 dinara, čime je sebi pribavila imovinsku korist u navedenom iznosu.

Osumnjičeni V. G. je u postupku javne nabavke male vrednosti naručioca Opštinske uprave opštine Požega, suprotno zakonu, dogovarao s drugim ponuđačem i preduzeo protivpravne radnje u nameri da posao bude dodeljen preduzetničkoj radnji njegove supruge. Kako se sumnja, on je izradio lažne isprave o prijemu projektno - tehničke dokumentacije u nameri da ih upotrebi kao prave.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da su u ovoj akciji, prilikom pretresa stana osumnjičene Z. M. pronađeni pištolj i lovačka puška koji, kako se sumnja, pripadaju njenom suprugu M. M. za koje nema dozvolu. 

Njemu je, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti priveden nadležnom tužilaštvu.

2024 © - Vesti online