Subota 11.05.2019.
00:18
Vestionline

Hrvatska: Trudnu devojku izbo 88 puta, sud mu umanjio kaznu zato što mu je žao

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Komšić je osuđen za teško ubistvo trudne 19-godišnje Kristine Krupljan.

Vrhovni sud je objavio na svom sajtu kako je kod izricanja kazne vodio računa o svim olakšavajućim i otežavajućim okolnostima i ocenio da olakšavajuće okolnosti na strani optuženika nisu pravilno utvrđene ni vrednovane.

"Osim toga, neosnovano je uzeta u obzir osuda zbog krivičnog dela izazivanje saobraćajne nesreće, jer je ona postala pravosnažna posle izvršenja krivičnog dela za koje je sada proglašen krivim. Uz sve olakšavajuće i otežavajuće okolnosti, ovaj zločin kojim je mlada devojka izgubila život, umirući u mukama više nego druge žrtve u sličnim situacijama, sigurno zaslužuje oštru kaznu", utvrdio je Vrhovni sud.

Ocenili su da zbog toga "izrečena kazna dugotrajnog zatvora predstavlja primerenu i nužnu kaznu koja može uticati na optuženika, ali i na sve ostale građane da više ne čine krivična dela i shvate da je njihovo činjenje pogubno, a kažnjavanje počinitelja pravedno".

Tako odmerena kazna, zaključio je Vrhovni sud, "sadrži odgovarajuću količinu moralne osude za zlo koje je optuženik naneo, ne samo porodici žrtve, nego i društvu u celini".

"Šta da vam kažem, u šoku sam, nemam reči", reakcija je Vesne Krupljan, majke ubijene Kristine na odluku Vrhovnog suda kojom je Davidu Komšiću smanjena kazna sa 30 na 25 godina zatvora.

Komšić je 88 puta ubo Kristinu nožem, prenosi 24 sata.hr.

2024 © - Vesti online