Petak 10.05.2019.
19:14
Vestionline

Jaja Ture zvanično "okačio kopačke o klin"

EPA/ Peter Powell
Jaja Ture u dresu Mančester Sitija

Fudbaler iz Obale slonovače će ostati najpoznatiji po osam godina u Mančester Sitiju (2010-2018), kada je bio osnova šampionskih sastava "građana". Za osam godina se domogao sedam "ostrvskih" trofeja, od čega tri Premijer lige.

Osim Sitija je branio boje Barselone (2008-2010), Metalurga Donjetsk, Olimpijakosa i Monaka. Po isteku ugovora prošlog leta se vratio u Pirej i odigrao dva meča za Olimpijakos. 

- Govorim ovo po prvi put: Jaja Ture je odlučio da završi karijeru kao šampion - rekao je je njegov agent Dimitri Seluk.

- Oproštaj koji mu je priredio Mančester Siti zapravo je bio njegov oproštaj od fudbala. Jaja je imao jednu od najboljih karijera u afričkom fudbalu. Zato bi bilo najbolje da završi karijeru na vrhuncu. Mnogi fudbaleri nastavljaju karijere u zrelim godinama, ali Jaja i ja smo izabrali drugi put, i započnemo novo poglavlje - posao trenera. Siguran sam da će Jaja tu biti još uspešniji nego kao igrač - izjavio je Seluk.

Za reprezentaciju Obale slonovače je učestvovao na tri Svetska prvenstva i digao trofej Kupa afričkih nacija 2015. godine.

2024 © - Vesti online