Petak 10.05.2019.
13:46
Vestionline

Restoran u starom zatvoru

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ostale kuće izgrađene su od blata, slame i greda početkom prošlog veka. Pored biblioteke i etno-dućana sa domaćim proizvodima, tu je i restoran koji je pre dva veka bio dnevni zatvor Župskog okruga, a potom 100 godina vinski podrum.

Na Letnjoj sceni smeštenoj u dvorištu tokom godine se odigravaju brojni kulturno-umetnički programi: koncerti, muzički festivali, priredbe i slično.

Boravak u prirodi omogućava prelepe šetnje, rekreaciju, bavljenje sportom, lovom, branje šumskih plodova i lekovitog bilja i mnoge druge aktivnosti. Ovde gosti mogu da učestvuju u različitim umetničko-edukativnim radionicama, kao što su slikarstvo, etno-muzika, pozorište, kaligrafija, keramika, poezija, istorija, arheologija, ekologija.

Humana kupovina

Selo poseduje i etno-dućan koji je veoma neobičan. Ono što ga čini neobičnim je njegova ponuda, koju čine eksponati čijom kupovinom gosti pomažu rad Društva za mentalno nedovoljno razvijene osobe iz Aleksandrovca, koje svoje radove izlaže u etno-dućanu. Tu su takođe, rukotvorine divnih dama iz Etno-mreže Rasina iz Kruševca, kao i proizvodi domaće kuhinje etno-sela Latkovac (slatko, džemovi, pekmezi, ajvar).

 

2024 © - Vesti online