Petak 10.05.2019.
23:19
Ž. MARKOVIĆ

Andrija Milošević emocijom zagrlio publiku

Ž. Marković
Andrija Milošević na sceni

Predstava je prvi put izvedena u martu ove godine u Teatru na Brdu u Beogradu, a tvorac pozorišta o kojem se priča u Srbiji i regionu je upravo Milošević.

Priča čuvenog Karadžića, koji je napisao mnoge dramske tekstove, zasniva se na usamljeniku koji u četrdesetim godinama još živi sa mamom, čekajući ljubav svog života. Kada se ona napokon desi i bolno završi, mama preuzima inicijativu da svom jedincu nađe ženu jer, na kraju krajeva, ona najbolje zna šta mu treba. Uz smeh do suza, gromoglasne aplauze i ovacije publike u prepunoj sali Folkshausa druženje sa umetnikom, koji je oduševio sve prisutne, trajalo je i posle predstave.

Ž. Marković
Violeta Aleksić(levo) sa drugaricom

Organizator događaja bio je HELSE kulturni centar, koji do kraja godine sprema mnoga iznenađenja baš u saradnji sa Teatrom na Brdu. Posle predstave "more" obožavalaca je čekalo da se pozdravi i fotograšie sa Andrijom Miloševićem. Vanja Crnojević iz Ciriha je rekla da Andrija ima tu emociju koju publika prepoznaje, a publici se ne može podvaliti bilo šta.

- Profesor Bora Stjepanović jednom je rekao da je talenat sposobnost za rad, ja bih dodala onu čuvenu mudrost da je talenat dokaz da Bog postoji... Ili, talenat plus veličina, plus ljubav, jednako je Andrija Milošević - kaže Violeta Aleksić, urednik Radio Kruga iz Dietikona.
 

2020 © - Vesti online