Petak 10.05.2019.
11:43
Vestionline

Luk Šo - igrač sezone!

EPA/ Peter Powell
Luk Šou, u duelu sa Mohamedom Salahom koji je prvi strelac Premijer lige

Laskavu titulu u sezoni koju je započeo Žoze Murinjo, a koju sa jednako muka kraju privodi Ole Gunar Solskjer, odneo je Luk Šo.

Levi bek "đavola" imao je mnogo problema sa povredama praktično od dolaska iz Sautemptona 2014. godine, kada je kao tinejdžer i veliki talenat plaćen celih 40 miliona evra na insistiranje Luja van Gala.

Najtežu, zbog koje se oporavljao od septembra 2015, do avgusta 2016. godine, doživeo je na utakmici Lige šampiona sa PSV Ajndhovenom, kada mu je Ektor Moreno startom na potkolenicu naneo otvoren prelom.

U prethodne dve sezone on je beležio po 19 utakmica u svim takmičenjima, dok je ove već zabeležio 40 nastupa uz prvenac u dresu slavnog kluba postignut u prvoj takmičarskoj utakmici sa Lester sitijem (2:1).

Kao ni ostatak tima, ni Šo ove sezone nije igrao impresivan fudbal, kakav ga je svojevremeno učinio najskuplje plaćenim tinejdžerom ui storiji engleskog fudbala, ali su fudbaleri i navijači Mančester junajteda iskoristili ovu priliku da mu čestitaju na povratku u reprezentaciju i veliku scenu.

Šo je Murinju često služio kao dokaz da u ekipi nema kvaliteta za domete koji se očekuju, posle čega je bilo očigledno na terenu i van njega da mu je dolazak Solskjera u decembru prijao skoro kao Polu Pogbi.

Taj pozitivan duh koji je Solskjer uneo u svlačionicu, uz pomoć mentora sera Aleksa Fergusona, nije potrajao dugo, pa je moguće da Junajted ove sezone ostane i bez trofeja i plasmana u Ligu šampiona naredne sezone.

2024 © - Vesti online