Petak 10.05.2019.
08:40 >> 12:57h
Tanjug, Vestionline

Vojna parada u Nišu: "Vi ste naš ponos!" (FOTO, VIDEO)

Đ. Barović
 

Vojno-policijskoj paradi prisustvuju predsednik Aleksandar Vučić, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministri Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović, Nenad Popović, Zoran Ðorđević, Nela Kuburović i Aleksandar Antić, predsedavajući i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, šef BIA Bratislav Gašić, generalni sekretar predsednika Nikola Selaković...

Paradi, u niškom Bulevaru Nikole Tesle, prisustvuju i brojni građani, među kojima ima i onih koji nose srpske zastave, a kako bi svi mogli da prate paradu, u Bulevaru su postavljeni i video bimovi.

Program prikaza, koji je počeo intoniranjem himne "Bože pravde", obuhvata svečani defile pešadijskog ešalona, defile motorizovanog ešalona, nalet vazduhoplovnog ešalona i padobranski desant.

Raport predsedniku i vrhovnom komandantu Vojske Srbije podneo je major VS Miša Živković, nakon čega je Vučić izvršio smotru počasne Garde.
Uz učešće oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova građani će moći da vide i borbena vozila pešadije, tenkove, borbena vozila "hamer", artljerijske sisteme "oganj", borbena vozila "lazar", artiljerijska oruđa "nora", PVO sisteme, oklopna vozila žandarmerije, policijska vozila i savremeno naoružanje i opremu po projektima "1500" i "1500+"...

Premijerno će biti prikazan i modernizovani ruski tenk T-72, koji će Srbija dobiti na osnovu vojno-tehničkog sporazuma s Rusijom.

Na nebu će danas biti i osam Migova 29, osam "orlova" i G4 školski avion, bombarderi, lovci, helikopteri MI 35.

Vučić: Vi ste naš ponos!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je, nakon prikaza Vojske Srbije i MUP na paradi "Odbrana slobode", da su trud, marljivost i obučenost vojske i policije vrlo dobri.

U prikazu je učestvovalo više od 4.000 vojnika i policajaca, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 letelica.

Đ. Barović
 

- Veliko vam hvala za ovaj veličanstveni dan. Na impresivan način obeležili smo Dan pobede nad fašizmom i pokazali još jednom kako vraćamo dug onima koji su stvorili slobodu. Srbija je slobodna zemlja i neće nikome dozvoliti da njena sloboda bude ugrožena - istakao je on.

Vučić je poručio vojnicima i policajcima da je Srbija ponosna na njihov trud, marljivost i obučenost.

Program prikaza počeo je intoniranjem himne "Bože pravde", obuhvatio je svečani defile pešadijskog ešalona, defile motorizovanog ešalona, nalet vazduhoplovnog ešalona i padobranski desant.

Raport predsedniku i vrhovnom komandantu Vojske Srbije podneo je major VS Miša Živković, nakon čega je Vučić izvršio smotru počasne Garde.

Prisutnima se, u ime Vojske Srbije, obratio general potpukovnik Milosav Simović, koji je predstavio tok parade.

Đ. Barović
 

Program prikaza počeo je padobranskim desantom koji su izveli pripadnici Specijalne brigade Vojske Srbije, nakon čega su u defileu nastupili pešadijski, motorizovani i vazduhoplovni ešalon.

Deo pešadijskog ešalona činili su i veterani vojske i policije.
 

2024 © - Vesti online