Četvrtak 09.05.2019.
12:30
Vestionline, Tanjug

Rukovanje Vučića i Tačija u Tirani (FOTO)

Tanjug
 

Vučić i Tači rukovali su se u prisustvu šefice evropske diplomatije Federike Mogerini.

Susret Vučića i Tačija u Tirani došao je dan nakon što je srpski predsednik poručio da nikada neće priznati kosovsku nezavisnost, dok je kosovski predsednik juče rekao da je po dolasku u albansku prestonicu sa premijerom Albanije Edijem Ramom razgovarao o potpunom ukidanju granice između tzv. Kosova i Albanije i pripajanju tri opštine juga centralne Srbije kosovskoj teritoriji. 

Predsednik Vučić rekao je sinoć da je reč o sumanutim idejama, nerealnim, ali da će svakako na to ukazati i Tačiju i drugim zvaničnicima, mada su, kako je ukazao, Albanci stalnim ponavljanjem takvih stvari čine utisak da je toi nešto normalno.

Prištinska TV 7 javila je da je Tači potpuno ignorisao predsedavajućeg Pedsedništva BiH Milorada Dodika.

Vučić: U ovom trenutku godinama udaljeni od mogućeg rešenja

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je da su Beograd i Priština u ovom trenutku godinama udaljeni od mogućeg rešenja kosovskog problema. 

Vučić je, u svom obraćanju na sastanku lidera Brdo-Brioni procesa u Tirani, istakao da se rešenje neće postići za ko zna koliko godina. 

- To je loše po srpski i albanski narod, dva najveća naroda na Balkanu. Svi su nam govorili nemojte činiti ovo, nemojte ono, nemojte da menjate granice i slično, svako je gledao samo svoj interes, iako se radi o važnom pitanju za nas, a ne za bilo koga drugog - kazao je on. 

Vučić je ukazao da je dijalog Beograda i Prištine zastao, i da se nada da neće trajati "doveka" dok se ne bude moglo tražiti rešenje. 

Prema njegovim rečima, svakako će biti potrebno mnogo vremena da se nađe rešenje za srpsko-albanske odnose. 

2024 © - Vesti online