Četvrtak 09.05.2019.
20:15
Z. Vicelarević - Vesti

Od Soluna do Vida

Z. Vicelarević
Naoružani verom: Grupni portret u crkvi

- Prvo odredište ja Solun. Planirano je da grupa hodočasnika obiđe Zejtinlik, Srpsko vojničko groblje i Hram svetog Dimitrija u Solunu, a zatim će otići u obilazak Kajmakčalana, istorijskog mesta, da bi potom dva dana proveli u obilasku Carigrada. Iz Carigrada ćemo hodočašće nastaviti ka Uranopolisu odakle ćemo da odemo na Svetu Goru i obići manastir Vatoped. Poslednja dva dana hodočašća ćemo obići ostrva Krf i Vido, svetilišta vezana za Veliki rat - rekao je otac Simon Turkić.

Ninoslav Joksimović je i pre dve godine bio na hodočasničkom putovanju:
- Posebno se radujem što ovog puta sa nama ide moj brat, Goran Joksimović, kome sam dosta pričao o našim nezaboravnim utiscima. Očekujem da ćemo sada još više da vidimo i naučimo o našoj veri i srpskoj istoriji.

Pored oca Simona Turkić i Ninoslava Joksimovića, na hodočašće su krenuli: Nenad Petrović, Dalibor Vujičić, Goran Sejmanović, Saša Ćelić, Goran Joksimović, Mladenko Žarić, Dragoslav Tomović, Đorđe Kojić, Rade Sarić, Saša Bošković, Janko Turkić i Đuro Knežić. Robert Ilić, Marko Tomić, Milan Nikolčin, kao i pisac ovih redova, bili su takođe na spisku za let za Solun, ali su iz opravdanih razloga odložili putovanje. Pre polaska hodočasnici su se ispovedali i pričestili u Hramu Vaskrsenja Gospodnjeg.

2024 © - Vesti online