Četvrtak 09.05.2019.
09:01
Vestionline

Hjuston propustio šansu, Golden Stejt blizu finala (VIDEO)

twitter.com/worriors
 

Golden Stejt Voriorsi dobili su peti meč polufinala Zapada gotovo identičnim rezultatom kao prvi i poveli 3:2 protiv Hjuston Rokitsa!

Aktuelni šampioni nalaze se na pobedu od prolaza u finale konferencije, protiv Denvera ili Portlanda, ali ostaje da se vidi kako će se u narednoj, ili naredne dve utakmice ove serije, snaći bez Kevina Durenta.

Dvostruki uzastopni MVP velikog finala povredio je list desne noge pri doskoku posle postignutog koša u finišu treće četvrtine, odmah je otišao u svlačionicu i nije se vratio na teren.

S obzirom na inicijalno strahovanje da je pokidao Ahilovu tetivu, "Durantula" i Voriorsi su prošli odlično, ali ipak je pitanje kada će opet moći da računaju na njega (više informacija biće dostupno posle pregleda magnetnom rezonancom u četvrtak).

Po principu "koga nema bez njega se mora", Stef Kari i Klej Tompson preuzeli su najveći deo odgovornosti po Durentovom izlasku iz igre, solidan doprinos dali su Kevon Luni, Drejmond Grin i Andre Igudala i Golden Stejt je uz mnogo muka slavio rezultatom 104:99 (31:17, 26:26, 15:29, 32:27)!

Šesti duel velikih rivala igraće se u Hjustonu, u subotu od 3.00 ujutru po srednjeevropskom vremenu.

Durent je do povrede, dva minuta pre kraja treće četvrtine, sa 22 poena bio najefikasniji igrač u oba tima.

Međutim, maksimalno vođstvo od 57:37 je usled serije promašaja Karija i Tompsona, kao i velikog broja izgubljenih lopti, spalo na svega 68:65. Roketsi su isprva iskoristili šok u domaćem sastavu, preko Džejmsa Hardena su preokrenuli na 68:69 i našli se u optimalnoj poziciji da naprave ključni "brejk".

Tada je na scenu stupio Kari i sa brza četiri poena nagovestio da će posle četiri i po, za svoje standarde, loša nastupa, konačno postati onaj stari.

Osam minuta pre kraja, pri poslednjem vođstvu Hjustona (77:79) "vezao" je pet poena za 82:79, pa ubacio trojku za 89:85, kada su i jedni i drugi delovali zbunjeno, opterećeni ogromnim značajem ove završnice, jer istorija kaže pobednik petog meča pri 2:2 u seriji prolazi dalje u čak 82 odsto slučajeva!

Hjuston se dobro držao do tehničke Grina i slobodnog bacanja Hardena za 91:89, ali onda su Grin i Tompson pogodili uzastopne trojke (97:89) i najavili slavlje u "Orakl areni".

Poslednje sekunde ipak nisu bile lišene drame, jer je Tompson trošeći vreme pri "plus tri" (102:99) za Voriorse ostao udvojen, izgubio loptu, pa nekim čudom uspeo da je osvoji i tek onda postigne odlučujuće poene! Gosti su za preostale četiri sekunde mogli da upute samo još jedan šut i to je bio kraj...

Klej Tompson bio je najefikasniji u ekipi iz Ouklenda sa 27 poena, a pratili su ga Stef Kari sa 25 poena (9/23 iz igre) i Durent sa 22. Drejmond Grin je bio nadomak tripl-dabla sa osam poena, 12 skokova i 11 asistencija.

Džejms Harden je još jedanput bio najefikasniji igrač Hjustona i meč je završio sa 31 poenom (10/16) i osam asistencija. Erik Gordon je postigao 19, Pi Džej Taker 13, a Iman Šampert i Kris Pol po 11 poena.

Serija se sada seli u Teksas, gde će Hjuston u šestom meču polufinala Zapada dočekati Golden Stejt u subotu od 4 sata posle ponoći.

2024 © - Vesti online