Četvrtak 09.05.2019.
09:15
Vestionline, Tanjug

Uhapšen drugi čovek opozicije u Venecueli

EPA/Miguel Gutierrez
 

Sambrano (63) je jedan od prvih opozicionih lidera koji se odazvao pozivu Huana Gvaida i otišao na most u Karakasu gde se nalazila mala grupa vojnika spremna da se pobuni protiv aktuelnog predsednika države Nikolasa Madura, preneo je AP.

Na nadvožnjaku autoputa, Sambrano je prihvatio popularnog opozicionog lidera Leopolda Lopesa, koji je prekršio kućni pritvor kako bi učestvovao u pobuni, i zahvalio se šačici pobunjenih pripadnika Nacionalne gardiste koji su nosili plave trake kao simbole svoje odanosti opozicionom pokretu.

Vlada Venecuele je objavila da su Sambrano i osam drugih pripadnika opozcionog pokreta optuženi za izdaju domovine i podstrekavanje na pobunu zbog njihove uloge u prošlonedeljnim nemirima.

Dva sata pre nego što je uhapšen, sambrano je u telefonskom intervjuu za AP izjavio da ne želi da se krije jer "nije počinio nikakav zločin".

Predsednik Maduro rekao je kako je on meta američke zavere i objasnio da je ponuda predsednika SAD Donalda Trampa da ukine sankcije pripadnicima vojnih snaga koji se okrenu protiv svoje vlade "uvreda njihove časti i dostojanstva".

- Donald Tramp je rasista i okružen je ludacima - rekao je Maduro.

2024 © - Vesti online