Četvrtak 09.05.2019.
08:52
Vestionline

Milvoki u finalu Istoka (VIDEO)

EPA/Tannen Maury
Janis Adetokumbo, predvodio Bakse do finala istočne konferencije

Posle 4:0 protiv Detroita u prvom kolu plej-ofa, usledilo je takozvano "džentlmensko čišćenje" Bostona!

Milvoki Baksi izgubili su prvi meč polufinalne serije na svom parketu, a onda nanizali četiri ubedljive pobede nad Seltiksima i pokazali da nimalo slučajno nisu imali najbolji skor u regularnom delu sezone (60-22).

U noći između srede i četvrtka, Milvoki - Boston 116:91, za sigurnih 4:1 i plasman u finale Istoka, gde će se "jeleni" sastati sa Torontom ili Filadelfijom (trenutno 3:2).

Već sada su Baksi napravili veliki uspeh, jer od 2001. godine i 3:4 u finalu konferencije protiv Filadelfija Siksersa, ne samo da nikada nisu dogurali tako daleko, nego za prethodnih 17 godina nisu uspeli da dobiju nijednu jedinu plej-of seriju.

Ovog puta Janis Adetokumbo predvodi ekipu popunjenu na svim pozicijama i odlično vođenu od strane Majka Budenholcera, koja ima kvalitet, mada ne i iskustvo, za napad na šampionski prsten.

Svoju ekipu je do pobede vodio sjajni Janis Adetokumbo sa 20 poena i po osam skokova i asistencija za 31 minut na terenu. Kris Midlton je imao 19, Erik Bledso 18, a Džordž Hil 16 poena.

Kajri Irving je ponovo bio izuzetno loš, a ovoga puta je iz igre šutirao 6/21 za 15 poena. Posle uvodne pobede u seriji Irvingu je redom šutirao 4/18, 8/22 i 7/22, uz ovaj meč u kojem nije bilo ništa bolje.

Kajri je i pored loših procenata bio najefikasniji u Seltiksima, s obzirom da su Markus Moris i Džejson Tejtum postigli po 14, a Džejlen Braun 12 poena. Niko više nije bio dvocifren.

Milvoki sada ide na kraću pauzu, pošto čeka da dobije protivnika u finalu Istoka.

U seriji za megdan Milvokiju igraju Filadelfija i Toronto. Kanađani tu vode sa 3-2, a šesti meč serije igra se u Filadelfiji u petak od 2 časa posle ponoći.

2024 © - Vesti online