Sreda 08.05.2019.
16:35 >> 19:58h
Vestionline, Tanjug

U Tirani demonstracije protiv Vučića i Dodika (FOTO/VIDEO)

youtube.com/KosovaPress
 

Protest pokreta Samoopredeljenje u Tirani protiv prisustva predsednika Srbije Aleksandra Vučića eskalirao je u sukobe sa policijom.

Protest, inače, kako javlja prišstinska Koha, nije odobren.

Ipak, pokret Aljbina Kurtija nije odustao od demonstracija protiv dolaska predsednika Srbije, kao i predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, koji večeras stižu u glavni grad Albanije na samit Procesa Brdo Brioni.

Na snimku Kosova pres iz Prištine vide se demonstranti koji nose transparente sa porukama da su Vučić i Dodik nepoželjni.

Zvaničnik pokreta Samoopredeljenje Bojken Abazi je na početku protestu kazao da su Vučić i Dodik dvojica političara koja ne priznaju kosovsku nezavisnost i dodao da je ovo prvi put da Dodik koji je, kako tvrdi Abazi, nepoželjan u SAD, dolazi u Tiranu, prenosi RTV 21.
 

U Tirani je danas oko 19.00 sati pokret "Samoopredeljenje" Aljbina Kurtija počeo je protest protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji večeras stiže u glavni grad Albanije na samit Procesa Brdo Brioni.

Demonstracije su organizovane u glavnoj gradskoj ulici, Bulevaru mučenika nacije, u blizini Skenderbeg trga i sedišta predsednika Albanije i kancelarije premijera.


Na snimku Kosova-pres iz Prištine vide se demonstranti koji nose transparente sa porukama da su Vučić i Dodik nepoželjni.

Kako su najavili, oni su organizovali aktivnosti kako bi na "miran i simboličan način izrazili protivljenje poseti Vučića i Dodika".  Pozvali su i medije da isprate događaj.

U Tirani se večeras i sutra održava samit Brdo-Brioni procesa, na kojem, pored ostalih regionalnih lidera, učestvuju i Vučić i Dodik, kao i predstavnici EU i Poljske. 

2024 © - Vesti online