Ponedeljak 09.08.2010.
21:03
Tanjug

Malović: Karić šta ima da kaže - neka kaže na sudu

Ministarka pravde Snežana Malović
 

Malovićeva je istakla da neće dozvoliti da se Karić meša u sudski spor, kao ni da bilo ko van sudske vlasti razgovara sa onima za kojima je raspisana poternica.

Ministarka je napomenula da je sud pravo mesto gde Karić, kao i svi koji se oglašavaju u medijima u vezi sa krivičnim delom, a za kojima postoje međunarodne poternice, treba da iznesu svoju odbranu.

Malovićeva je dodala da Karić sve što ima da kaže može da kaže na sudu, u fer i objektivnom postupku koji će imati, jer je, objasnila je, srpsko pravosuđe kadrovski i profesionalno spremno da utvrdi istinu i donese nepristrasnu presudu.

Karić je iz Srbije otišao u februaru 2006. a osumnjičen je da je državu oštetio za oko 40 miliona evra.

Istraga protiv 25 učesnika u aferi "Mobtel", među kojima su i Bogoljubova braća Sreten, Dragomir i Zoran i sestra Olivera Nedeljković, pokrenuta je u januaru 2006.

Karić je negirao optužbe za malverzacije u poslovanju "Mobtela" i tvrdi da je žrtva zavere i predlaže razgovor sa Ministarstvom pravde.

U intervjuu "Politici", na konstataciju da su protiv njega pokrenute dve istrage, jedna u Specijalnom sudu, a druga u beogradskom Višem sudu, kao i da je najavljeno da će biti spojene, Karić je rekao da predlaže da Ministarstvo pravde primi njegove branioce i obavi razgovor sa njima.

2024 © - Vesti online