Sreda 08.05.2019.
05:30
Mondo.rs, Vestionline

10 najlepših plaža u Grčkoj

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Super paradise plaža, Mikonos

Plaže ostrva Mikonos poznate su po kristalno čistoj vodi i pesku u boji zlata. Jedna od najimpresivnijih je Super paradise plaža, prostrana peščana uvala sa tirkizno plavom vodom.

Lalaria plaža, Skijatos

Verovatno najpoznatija plaža na ostrvu Skijatos, nekoliko puta je proglašavana i najboljom na svetu. Čista voda i beli kamenčići na plaži "zaklonjenoj" velikim stenama privlače desetine turističkih brodova dnevno. Na ovoj plaži nalazi se i poznati "prozor" od stena, odnosno luk formiran između dve stene.

Sarakiniko plaža, Milos

Sarakiniko plaža definitivno je drugačija od drugih zbog mlečno belih vulkanskih stena, kojima su talasi i vetrovi dali neverovatne oblike. Zeleno-plava bistra voda svakako je plus ovoj plaži.

Kolimbitres plaža, Paros

Poznata plaža Kolimbitres "uvučena" je u zaliv Nausa, ima divnu, čistu vodu i glatke sive stene u kojima ima dosta manjih uvala.

Navađo (Navagio) plaža, Zakintos

Ko bi pomislio da će stari brod postati zvezda brojnih fotografija turista i učiniti Zakintos poznatim širom sveta? Do ove plaže se može doći samo brodom, ali mnogi rado pristaju na to, zarad uživanja na belom pesku i u čistoj, tirkiznoj vodi.

Mirtos plaža, Kefalonija

Definitivno najpoznatija plaža na ovom ostrvu, pa je zasluženo i na listi najlepših u Grčkoj. Beli pesak, sitno belo kamenje i čista plava voda nad kojom se nadvijaju neverovatno visoko nad vodom.

Sidari plaža, Krf

Bele stene izvajane poput skulptura, pećine, više manjih plaža, plavozelena voda... Na velikoj plaži Sidari na Krfu svakako se izdvaja Kanal ljubavi koji je tako dobio naziv prema legendi da će svako ko propliva kroz uzak otvor između stena naći svoju ljubav sa druge strane.

Porto Katsiki, Lefkada

Plaža nad kojom se nadvija velika bela stena koja dobija narandžastu nijansu prilikom zalaska sunca, proglašena je i jednom od šest najboljih plaža na celom Mediteranu.

Balos plaža, Krit

Jedna od najegzotičnijih u Grčkoj, plaža Balos se takođe smatra jednom od najlepših na Mediteranu. Na Balosu pesak svetluca u nijansama bele i roze, a lepoti doprinose i voda u zelenoj i plavoj boji, ali i ostrvce Gramvusa na kojem se nalazi i venecijanska tvrđava.

Voidokilia plaža, Peloponez

Fotografije ove plaže "obilaze svet" zbog toga što plaža ima oblik savršenog polukruga, a voda je blistavo čista. Netaknuta priroda u okolini još jedan je razlog zašto se ova plaža nalazi među najlepšima u Grčkoj.

2024 © - Vesti online