Utorak 07.05.2019.
14:47
Vestionline

Odbojkašice Srbije se okupile pred početak Lige nacija

 
Promo
Odbojkašice Srbije se okupile u Beogradu

Predvođene selektorom Zoranom Terzićem, devojke su sa osmehom otpočele pripreme za Ligu nacija koja počinje za dva vikenda.

- Brzo je prošlo sedam meseci. Raspored je nešto što nam fali i nije human. Svi igrači igraju sva takmičena ali napravićemo formu da kako bi izvukli no najbitnije za kvalifikcije za Olimpijske igre. Liga nacija će nam poslužiti da vidimo koji su to igrači koji mogu da je iznesu i osete atmosferu. Što se tiče Svetskog kupa on je malo daleko, za to ćemo se dogovriti tamo u avgustu, na koji način i sa kojom ekipom ćemo igrati. Svaka sezona je ista, ali je ova najzahtevnija, neke devojke nemaju odmor, biće teško oporaviti ih i dati im period odmora i spremiti ih za najvažnija takmičenja. Sve zavisi od njih - rekao je selektor Terzić na okupljanju.

Promo
Odbojkašice Srbije sa Zoranom Terzićem

Pripreme su počele:

TEHNIČARI: Maja Ognjenović (DINAMO MOSKVA, RUSIJA), Slađana Mirković (HEMIK POLICE, POLJSKA), Mila Đorđević (CRVENA ZVEZDA) i Emilija Antanasijević (JEDINSTVO, STARA PAZOVA).

KOREKTORI: Sara Lozo (ŽETISU, KAZAHSTAN) i Milica Kubura (PARTIZAN).

LIBERA: Silvija Popović (ALTAJ, KAZAHSTAN), Marija Popović (UNIVERZITET IST TENESI, SAD), Aleksandra Tadić (TENT, OBRENOVAC) i Bojana Gočanin (TAKOVO ZVEDA HELIOS, GORNJI MILANOVAC).

BLOKERI: Mina Popović (FIRENCA, ITALIJA), Maja Savić (ŽELEZNIČAR, LAJKOVAC), Jovana Kocić (VIZURA) i Sara Vučićević (CRVENA ZVEZDA).

PRIMAČI: Brankic Mihajlović (JT MARVELUS NIŠINOMIJA, JAPAN), Bjanka Buša (HEMIK POLICE, POLJSKA), Bojana Milenković (SKANDIĆI, ITALIJA) i Katarina Lazović (VIZURA).

Na startu II Lige nacija 2019. u 4. grupi I vikenda u dvorani „Aleksandar Nikolić" u Beogradu. U 1. kolu, Srbija će u utorak, 21. maja igrati protiv Holandije od 20.00 časova. U 2. kolu, u sredu, 22. maja, Srbije će igrati protiv Koreje od 17.00 časova, a u poslednjem, 3. kolu, u četvrtak, 23. maja, protiv Turske od 20.00 časova.

II vikend će se odigrati od 28. do 30. maja, a Srbija će igrati u 5. grupi u Koneljanu u Italiji, a pored domaćina rivali će joj biti SAD i Dominikanska Republika.

U okviru 12. grupe III vikenda od 4. do 6. juna, Srbija će gostovati u Kortrajku, u Belgiji. Srbija će igrati sa Belgijom, Rusijom i Poljskom.

IV vikend je na programu od 11. do 13. juna, a seniorke Srbije će igrati u 15. grupi, u Tokiju u Japanu, sa domaćinom, Brazilom i Tajlandom.

Poslednji, V vikend će se odigrati od 18. do 20. juna, a Srbija će igrati u 18. grupi u Ningbou. Pored Kine, rivali Srbiji biće Nemačka i Bugarska.

Finalni turnir će se odigrati od 3. do 7. jula u Nanđingu u Kini.

2024 © - Vesti online