Sreda 08.05.2019.
02:30
A. Šišić - Vesti

Izazovi života udvoje

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Stručnjaci objašnjavaju da je uzrok kraha mahom činjenica da se ljudi nisu dovoljno upoznali, a da u periodu navikavanja na zajednički život koji je uvek turbulentan povrh svega toga imaju i obaveze i brige oko deteta.

Postoje i mladi koji žele da okušaju sreću i pre nego što okuse čari roditeljstva odluče da otpočnu zajednicu sa partnerom.

Nakon što se uselite kod partnera treba da imate u vidu da će se mnoge stvari promeniti. Svako je navikao na rituale koje je stekao u svojoj porodici, pa svaka promena može da izazove čarku.

Ako ste navikli da ujutru sredite krevet a vaš partner da mu posteljinu zateže majka - eto razloga za svađu. Kompromis je garancija mirnog sna. Potrebno je napraviti dogovor o čišćenju, a treba i podeliti obaveze.

Nema ništa pogrešno u tome da, ukoliko neko ima manje radnih sati na poslu, odradi više posla kući jer će imati više slobodnog vremena. Ne treba kriti ono što vam smeta jer će vam se bes samo taložiti dok ne kulminira.

Ni svađe nisu iste

Treba imati u vidu da se sve menja u odnosima kad otpočnete zajednički život. Stručnjaci ističu da će i strast malo popustiti jer nećete više trčati u krevet čim se vidite pošto ćete stalno biti u blizini. Takođe, mnogi ne razmatraju činjenicu da ćete, kada se posvađate sa partnerom, biti prinuđeni da se motate oko njega i da ga gledate jer nećete moći da odete svojoj kući.


 

2024 © - Vesti online