Ponedeljak 06.05.2019.
16:00
Vestionline

Prva pobeda Andora Anđala u Austriji

Udruženje za kasački sport Srbije
Foto-finiš

U trećoj trci dana učešće su uzela Virna Lisi i Unika Vik. Grlo Virna Lisi je u vlasništvu porodice Zagorac iz Subotice a nalazi se u treningu kod Zoltana Ožvara iz Tornjoša. Na sulkama joj je bio Andor Anđal iz Čantavira koji je sa njom u Mađarskoj zabeležio dve pobede i dva plasmana. Na osnovu prethodno postignutih rezultata kladionica je smatrala da se mogu plasirati na treće mesto. Vozaču Anđalu i grlu Virna Lisi to je bio prvi nastup na nekom od hipodroma u Austriji

Grlo Unika Vik sa vozačem i trenerom Goranom Zolnajiem iz Subotice takođe je imala prvi nastup u Austriji. Ove godine je imala dva starta u Mađarskoj i zabeležila je pobedu i plasman na drugo mesto. 

Na samom startu trke vozač Anđal Andor sa grlom Virna Lisi zauzeo je treće mesto i pratio favorita trke do same završnice. Kada mu se pružila prilika "provukao" se između učesnika i trijumfovao. Pobedu je zabeležio sa vremenskim rezultatom od 1:16,8 na distanci od 1600m, autostart. To je drugo najbolje vreme koje su postigli jer je u Požarevcu prošle godine, u okviru LJKI, postigla rekordno vreme 1:16,3 na distanci od 1600m autostart sa vozačem Zolnajiem.

Vozač Anđal poseduje licencu od 2006. godine a prvi međunarodni nastup zabležio je 2012. godine u Mađarskoj sa grlom Fiorina kada se plasirao na peto mesto.  Učestali nastupi u inostranstvu zastupljeni su od 2016. godine.

Udruženje za kasački sport Srbije
Posle proglašenja pobednika

Grlo Unika Vik plasirala se na deveto mesto sa vremenskim zaostatkom od osam stotinki za pobednikom.
 

2024 © - Vesti online