Ponedeljak 06.05.2019.
14:20
Vestionline

"Nemam šta da pričam sa Đokovićem"

twiiter.com/
Rodžer Federer i Novak Đoković

Amerikanac se povukao zbog pritiska javnosti nakon što je u SAD proglašen krivim za "nasilan napad" na bivšeg prijatelja Renalda Keplana pred njegovom ženom i detetom.

Najuticajniji teniseri, poput Federera i Nadala, nisu hteli da u javnosti pričaju o tome da li podržavaju Amerikanca ili ne, izuzev Vavrinke i Marija, koji su glasno i jasno rekli da njemu nije mesto u tenisu.

- Mislim da je to bila ispravna odluka Džastina. Mora da reši svoje probleme - rekao je Federer, koji još uvek nije pričao sa predsednikom Saveta igrača Novakom Đokovićem o celoj situaciji.

Švajcarac je u martu zamerio Đokoviću što nije imao vremena da priča s njim u trenutku kada je Srbin inicirao ostavku Kermoda.

- Ne možemo o tome preko telefona, obojica imamo dosta obaveza. Nemamo ni mnogo o čemu da pričamo. Trenutno je sve u redu, odlučeno i ispravno. Osećam da nema potrebe da diskutujemo o tome. Možda samo o budućnosti tenisa. Mnogo je pitanja. Ali to nije hitno - rekao je Federer za švajcarske medije.

S obzirom da je Gimelstob bio jedan od ključnih faktora u povlačenju Krisa Kermoda sa mesta direktora ATP posle tekuće sezone, mnogi smatraju da bi on trebalo da ostane na toj funkciji.

- Ne znam kako teče proces sa glasanjem i odlukom o novom direktoru, ali možda bi Kermod trebalo da se vrati u priču. Opet, ne znam da li on to želi posle svega što se dogodilo - rekao je Federer.

2024 © - Vesti online