Ponedeljak 06.05.2019.
14:12
Vestionline

Najbolji strelac u istoriji Superlige!

MN Press
Ognjen Mudrinski (broj 7)

Najbolji strelac u istoriji Superlige Srbije, koja je zvanično osnovana 2006. godine više nije Andrija Kaluđerović, koji je punih šest godina je čuvao lidersku poziciju.

Kaluđerovića je prethodne večeri prestigao Ognjen Mudrinski koji je u pobedi Čukaričkog nad Proleterom (3:0) doprineo s dva pogotka, tako da je "izbio" na prvo mesto večne liste strelaca i sada ih na svom kontu, na domaćim terenima, ima 64!

To je za jedan pogodak više od Andrije Kaluđerovića koji od 2016. godine nije igrao u Superligi, a trenutno je član Intera iz Zaprešića.

Ognjen Mudrinski igra briljantnu sezonu za Čukarički s kojim "drži" treću poziciju na tabeli i doprineo je sa čak 17 golova ove sezone, ukupno na Brdu ima 23, dok je prethodno pogađao i u dresu Spartaka (18), Crvene zvezde (11), Jagodine (9) i Vojvodine (2).

Upravo je u dresu "stare dame" ovaj napadač iz Srbobrana postigao prve golove u profesionalnoj karijeri, pre punih deset godina, dok je imao i "izlete" u inostranstvo.

Posle dobre sezone u Crvenoj zvezdi prešao je u Grojter Firt, novopečenog "bundesligaša" u sezoni 2013/14, ali se tamo nije snašao tako da je otišao u švajcarski Arau. Posle toga usledio je povratak u Superligu koja mu očigledno najviše leži...

Treće mesto na listi najboljih strelaca Superlige zauzima Lamin Dijara (56), dok je za gol slabiji od njega Milan Bojović (55) koji trenutno nosi dres Lučana.

Na petoj poziciji je "penzioner" Dragan Mrđa, iza njega je "budući penzioner" Nenad Milijaš (53), dok je potom velika razlika između njega i saigrača iz Zvezde Ričmonda Boaćija i Milana Pavkova koji na svom kontu imaju po 40.

Od aktivnih igrača tu je još Enver Alivodić (po 39), dok isti broj pogodaka imaju i Darko Spalević i Abubakar Oumaru, s tim da ne igraju više Superligu...

2024 © - Vesti online