Ponedeljak 06.05.2019.
18:00
B. M. - Foto: www.narodnekuhinjekim.com

Da niko ne gladuje

www.narodnekuhinjekim.com
Ugroženi narod uvek u mislima dobre Stane Jovanović

Novac je prikupljen od onih koji dolaze da kupe sveće, crkvene knjige i druge predmete, što Stana uz blagoslov sveštenika prodaje skoro svake nedelje.

- Nikada nisam tražila ništa od ljudi koji dolaze u crkvu, postavila sam kutiju i ko koliko hoće i može daje. Ima onih koji daju nešto sitno, ali i onih koji ne žale novac da pomognu dalji rad narodne kuhinje u Gračanici. Istakla bih primer Bose Tešić, koja sa svojim ćerkama i sinom Markom često dolazi u našu crkvu, ali nikada nije bila, a da nije ostavila prilog. Ona je i najviše dala novaca za narodnu kuhinju. Ima još onih koji su više puta dali priloge i tako je prikupljeno 1.500 evra koji će dobro doći da se obezbede namirnice za narodnu kuhinju - kaže Stana Jovanović.

Narodna kuhinja "Majka devet Jugovića" u Gračanici postoji već 18 godina i priprema dnevne obroke za oko 2.000 korisnika, kojim se svakodnevno hrana vozi i do najudaljenijih sela. Kuhinja ima šest punktova sa četiri pekare, a situacija se pogoršala kako su kosovske vlasti uvele takse od 100 posto na robu iz Srbije.

Heroju sa Košara 500 evra

- Bosa Tešić i njena porodica učestvovali su i u akciji pomoći heroju sa Košara Zoranu Peroviću (40) iz okoline Čačka koji ima 17 rana. Tako će 500 evra ovom čoveku bez zaposlenja, koji živi u trošnoj kući, ovih dana uručiti Bosin sin Marko - ističe Stana Jovanović.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online