Ponedeljak 06.05.2019.
10:40
Vestionline

Gudeljov prvenac u najvećoj Sportingovoj ligaškoj goleadi u gostima posle 1946 (VIDEO)

sporting.pt
Gudelj prima čestitke saigrača

Sva je prilika da će i u četvrtoj sezoni uzastopce Sporting ostati iza trkača za titulu Benfike i Porta, kojem je gost u poslednjem kolu, a na tronu portugalskog prvenstva nije bio od 2002. Njegov sadašnji tim, ipak, upisao se u klupsku istoriju po najubedljivijoj ligaškoj pobedi u gostima u poslednjih 46 godina (Orijental savladan 1973. sa 7:0). 

Sporting se razgoropadio protiv gradskog suparnika na Nacionalnom stadionu, na kojem je Belenenses domaćin, a tu su lisabonski "zeleno-beli", podsetimo, odigrali prvu utakmicu u istoriji Kupa šampiona - 3:3 s Partizanom 4. septembra 1955.

Sporting je poveo u 11. minutu, a Belenenses je u 22. ostao s igračem manje. Brojčano nadmoćniji "lavovi" su nadalje izrešetali njegovu mrežu. Najmanje osam golova kao gosti u utakmici nacionalnog prvenstva poslednji put su postigli još 1946 - 9:5 protiv tima Famalikao. U ligi je to prethodno pošlo za rukom Benfici - 9:0 protiv Beira Mara 1967.

Nemanja Gudelj (27), koji u ovoj sezoni igra za Sporting kao pozajmljeni fudbaler kineskog vicešampiona Gvangdžou Evergrandea, postigao je prvenac u portugalskom timu. Mrežu je pogodio u 65. minutu. Odlučio se na udarac s više od 25 metara, a lopta je od leđa protivničkog igrača u bloku prevarila golmana. Pogledajte to OVDE.

Trostruki strelac bio je Bruno Fernandes. S tri pogotka se primakao vodećem na listi švajcarskom golgeteru Harisu Seferoviću, napadaču Benfike, koji je dao 21.

2024 © - Vesti online