Ponedeljak 06.05.2019.
18:15
M. Topalović - Vesti

Ćazim podseća na Ljajića

M. Topalović
Predah za užinu: Deca su imala obezbeđen obrok

- Dugo sam ga čekao i dočekao - kaže Abdula dok prati zbivanja na utakmici koju igra njegov naslednik.

Nije od onih roditelja koji dobacuju i savetuju. Možda zato što je u mladosti bio sportista. Rođen je i odrastao u Skoplju iako su njegovi poreklom s Peštera gde ima nekoliko objekata, kako kaže, "u raju na zemlji".
- Tata je bio građevinac u nekada poznatoj firmi Rad. Posle zemljotresa u Skoplju obreo se u Makedoniji gde su se svi sjatili kako bi pomogli obnavljanje razrušenog grada. Tako se desilo da na svet dođem u glavnom gradu, sada Severne Makedonije - naglašava Abdula koji je prvi iz porodice otišao u inostranstvo.

- U Beč sam došao sa 17 godina. Kasnije sam stvorio firmu u kojoj je 80 odsto radnika s prostora bivše Jugoslavije. Nedavno sam u Beču kupio kuću koju planiram da kompletno renoviram.

Vraćamo se fudbalu. Ćazim je, bar po pokretima, istančane tehnike.
- Dobro barata loptom, osnažiće godinama i mislim da ima lepu perspektivu u Viner sport klubu jer poseduje viziju u igri. Bar laički mogu da zaključim - analizira naslednika Abdula.

Ističe da je pre svega važno da se bavi sportom i druži.
- Najbolji drug i saigrač mu je Milan, sin slavnog Vladimira Jugovića, koji živi u Beču. Nerazdvojan je i sa Jovanom i Petrom Živkovićem. Često spavaju jedni kod drugih, tu je još dece i verujem da je svima želja da jednog dana zaigraju za reprezentaciju.

Ćazim podseća na zemljaka Ljajića, ali mu je idol Ronaldo.
- Idem u fudbalsku gimnaziju koja ima 20 učenika i odličan sam đak - kaže dečak koga od milja zovu Ćaki i napominje: - Sa nama su u razredu i devojčice koje treniraju fudbal.

Škola koju Ćazim spominje u stvari je poznata Gimnazija Polga kroz koju su prošle velike zvezde poput Alabe i našeg Arnautovića.

Na pitanje šta najviše voli, Ćazim spremno odgovara:
- Kada sam u Srbiji! I tamo imam mnogo drugova i rodbine. Ne plašim se kad sam odvojen od roditelja. Već sam na to navikao.

Veliki Nemanja Vidić

Veliki prijatelj porodice Numanović je Nedeljko Dimitrijević, otac preminulog bivšeg fudbalera Crvene zvezde Vlade Dimitrijevića.

- Sve je počelo tako što je Ćazim bio kod njega u školi fudbala u Raškoj. Tako smo se upoznali i postali nerazdvojni porodični prijatelji - priseća se Abdula

Tragedija koja se dogodila 1. oktobra 2001. godine, kada je Vlada preminuo na treningu, u neku ruku je poučna.
- Vlada i Nemanja Vidić su bili najbolji drugovi, zajedno su postali članovi Crvene zvezde, a onda se sve srušilo. Svi znaju za materijalnu pomoć koju je Vidić uputio Vladinim roditeljima, ali nešto drugo je značajnije. Nikada nije bio u Srbiji, a da nije posetio Dimitrijeviće, a da ne govorim o stalnom kontaktu. Uvek je topla ljudska reč u prvom planu i zato je Vidić veličina kao fudbaler, a još više kao čovek - ističe Abdula.

Porodična tradicija

Abdula nije jedini nastavio očevim stopama. U građevini je i brat Emin.
- Završio je univerzitet u Americi, a diplomirao u Beču. Stacioniran je u Kelnu, ali najviše vremena provodi u Hamburgu. Imam i sestru Hatu, udatu u Kelnu - upoznaje nas Abdula sa porodicom.

Savetodavac iz Istre

Abdula je konstantno na putu i na gradilištima. Ima bezbroj dogodovština. Izdvajamo dve.
- Gradim na Krku dve vile sa bazenima i nešto sam se sporečkao sa lokalnim vlastima, a onda se umeša i smiruje me glavni arhitekta. Teši me i kaže u stilu "takvi su oni", pa mi tek tada otkrije da je iz Istre, ali poreklom Srbin!
U svakom biznisu ima i pogrešnih proračuna.
- Kupim stan u Budvi i kad su navalili Rusi premišljao sam se da li da ga prodam za 300.000 evra. Odustanem u tom momentu, sada ne vredi ni 100.000! Ne žalim, imam mnogo rodbine i uvek je neko u Crnoj Gori u sezoni.

2024 © - Vesti online