Ponedeljak 06.05.2019.
09:48
Vestionline

PAOK prvi grčki šampion bez poraza posle Panatinaikosa s Bobekom 1964.

twitter.com/PAOK_FC
 

U prošloj sezoni, u kojoj je dao najboljeg strelca lige - Aleksandar Prijović s 19 pogodaka - PAOK je tabao stazu ka tronu, ali je ga je nepromišljenost njegovog predsednika Ivana Savidisa skupo koštala. Na odsudnom derbiju protiv AEK-a on je upao na teren usred utakmice sa zadenutim pištoljem za pojasom. Grčka vlada je na neko vreme suspendovala šampionat, solunskom timu su oduzeta tri boda, Atinjanima je pripala pobeda za službenim stolom, a to im je široko otvorilo vrata ka tituli. "Crno-beli" iz Soluna morali su da se gorko zadovolje vicešampionskim mestom.

Sada je PAOK bio razumniji, a na Olimp grčkog fudbala popeo se bez poraza, sa 26 pobeda i četiri remija, iako je startovao s dva boda minusa, okajavajući prošle grehe. 

Poslednji tim koji je postao nacionalni prvak bez ijedne izgubljene utakmice bio je Panatinaikos. Imao je 24 pobede i šest nerešenih u sezoni 1963/64, prvoj u kojoj je na njegovoj klupi bio Stjepan Bobek. Partizanova igračka i trenerska legenda je među "zelenima" ostao četiri godine. Titulu je s njima uzeo i 1965, a kup 1967. Vratio se za sezonu 1974/75.

Njegovo dostignuće s PAOK-om je ponovio Rumun Razvan Lučesku (50). Do odlaska u saudijski Itihad u zimskom prelaznom roku Prijović je u prvom delu ligaške sezone postigao devet golova.

PAOK je bio prvak i 1976.

2024 © - Vesti online