Nedelja 05.05.2019.
21:35 >> 22:18h
Vestionline

Milorad Kosanović: Da nije bilo svemogućih u plavom, možda bi bilo drugačije... Sudiji sve zameram!

MN Press
MN Press Osmesi pred utakmicu, Savo Milošević i Milorad Kosanović
 

Njegovi fudbaleri igrali su odličnom tokom prvog poluvremena, dali gol i pogodili stativu, da bi u nastavku Danilo Pantić poravnao rezultat, a potpuni preokret napravio Aleksandar Šćekić u 93. minutu utakmice (2:1).

Šutirao je glavom posle gužve, odbranio je to Nikola Petrović, ali prekasno po proceni Bojana Nikolića koji je pokazao da je lopta prešla liniju.

- Ono što mi smeta jeste način na koji se utakmica vodila i privodila kraju, i kako se završila. Moraju da se umešaju neki ljudi koji nemaju veze s sportom, sa moralom još manje, možda to dobiju naređenje, pa moraju tako? Ne bih o tome mnogo... - rekao je Kosanović posle meča, i u istom tonu, mirnom, ali razočaranom nastavio.

- Gorak je ukus u ustima, osećam da ni publika to ne voli, ne može da podnese, to radi protiv ovog sporta. Zato ima 1.200 gledalaca, a ne više...

Kada je u pitanju sama utakmica, bio je zadovoljan partijom svojih igrača.

- Ponosan sam na momke. Odigrali su 90 minuta u užasnim uslovima, mogli su da povedu 2:0, sve bi bilo gotovo, ali mogli su da prime i tri-četiri gola... Deca su odigrala izvanredno, Nikola Petrović je pokazao da je najbolji golman u zemlji bez premca. Čestitam i Partizanu na pobedi, mogli su da nam daju još neki gol - rekao je Kosanović.

- Da nije bilo svemogućih u plavom, možda bi bilo drugačije...

Trenutak da se uključe i novinari: šta konkretno zamerate sudiji?

- Sve mu zameram! Od prvog minuta terao je samo na jednu stranu. Rekao sam Savi Miloševiću: "Nemoj tako, sine. Mora neka etika da postoji."

Konkretnije, šta stavljate kolegi na dušu?

- Na kraju što se svađao sa igračima.

Šta vam kažu: je li bio gol za 2:1?

- Kažu da nije! Videćemo... I da nije... Ovde je bila namera, da se to uradi...

Nov talas besa:

- Za šta je došao ovde: za Mladost ili Partizan? Kako dođemo u Lučane, on je tamo. Čujem da je i Partizan "ubio" u Nišu.

S namerom ili slučajno?

- On? Uvek iz namere. Mnogo zna, ali... Eto, ne sumnjam da je znao i da najbolji momci, Petrović i Ostojić, treba da dobiju četvrti žuti karton...

Savo Milošević nije govorio o pogotku Aleksandra Šćekića već o karakteru ekipe.

- Logično je da u nekom momentu odigraju loše, nose pritisak. Teško je očekivati da daju maksimum baš u svakom momentu... I danas smo stvorili mnogo šansi, nije smelo da se desi da strepimo do kraja, ali smo izdržali i na karakter okrenuli meč. Pouke ćemo izvlačiti iz meča u meč - rekao je trener Partizana posle utakmice.

2024 © - Vesti online