Nedelja 05.05.2019.
12:42
Vestionline, Tanjug, RTS

Vučić: Šta je rešenje sada, osim što će Kosovo dobiti nezavisnost i suverenost na celoj teritoriji?

Tanjug
Aleksandar Vučić

- Što ste ga onda napadali od prvog momenta? Pa glavu ste mi otkinuli, a niste ni čuli o čemu se radi. Pošto ne znate kako da me kritikujete, onda sada kada kažem da je propao taj predlog, kažete da niste ništa ni čuli o njemu. Što ste ga napadali i rušili sve, a niste ni hteli da čujete - poručio je Vučić.

Podsetio je da su svi slojevi društva bili pozvani na dijalog, da su mnogi govorili, od kojih su neki hteli podelu, neki zamrznuti konflikt, ali opozicija, osim što je bila protiv svega, ništa nije rekla.

Vučić je rekao da danas dobro razume da ono što je nudio nije moglo da prođe zbog strahovitog pritiska nekih zemalja, njihovih obaveštajnih službi, koje su pokrenule sve svoje agenture po raznim zemljama, kako političke, tako i medijske, da rade a priori protiv takvih rešenja.

Išli su ogromnom snagom da sve to sruše, podvukao je predsednik.

- Šta je rešenje sada, osim što će Kosovo i Metohija, ne mojom voljom ili što sam ja priznao, dobiti nezavisnost i suverenost na celoj teritoriji. Pa ću da pitam mnoge stručnjake koji su protestovali što ste to radili? Kako je moguće da niste mogli da sagledate realnost? Što ste ometali mogućnost da Srbija izvuče nešto za svoj narod? - upitao je Vučić.

2024 © - Vesti online