Subota 04.05.2019.
21:15
Vestionline, Tanjug

Opozicija: "Slobodna zona", otvorena svakog popodneva

Tanjug
Šator ispred zgrade Predsedništva Srbije koji je postavljen tokom protesta "Jedan od pet miliona"

Opozicija će u "zoni" organizovati konferencije za štampu, a već sutra tu priliku će iskoristiti PSG i Sergej Trifunović, a narednih dana, kako je rekao šef odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini grada Nikola Jovanović, smenjivaće se kao domaćini stranke iz Saveza i dežurati njihovi lideri. 

Planiraju se i razgovori sa građanima, tribine, nekada i kulturna dešavanja, kao i „slobodni dnevnik". 

To je epilog današnjeg protesta "1 od 5 miliona", koji je počeo obraćanjem Branislava Lečića kod Terazijske česme, a prisustvovali su mu i Boško Obradović, Vuk Jeremić, Dragan Ðilas, Sergej Trifunović i Rada Trajković...

Građani, kako je rekao Lečić, žele aktivno da učestvuju i da uzmu sudbinu u svoje ruke. 

„Nemojte da se zbunite ako nas nema u nekom trenutku dovoljno, biće nas dovoljno kada bude trebalo. Probuđeni duh je tu. Kao nindže pojavljivaćemo se gde god su slobode ugrožene, gde god nas ponižavaju", rekao je on. 

Učesnici protesta su potom, na Lečićev poziv, prošli pored REM, u znak podrške Maji Pavlović, vlasnici TV K9, koja je tu štrajkuje glađu.

Posle toga su se okupili u Pionirskom parku, oko šatora, sa transparentima, između ostalog "protiv izborne krađe", i zapalili baklje.

2024 © - Vesti online