Petak 03.05.2019.
19:32
Vestionline

O čemu su razgovarali Putin i Tramp?

EPA/ANATOLY MALTSEV
Donald Tramp i Vladimir Putin (Foto: Arhiva)

Tema razgovora bila je mogućnost novog nuklearnog sporazuma, kao i severnokorejska denuklearizacija i politička situacija u Venecueli, saopštila je Bela kuća.

Portparolka Bele kuće Sara Sanders je izjavila novinarima da su dva predsednika razmatrala mogućnosti novog višestranog nuklearnog sporazuma između SAD, Rusije i Kine ili dodatka postojećem strategijskom nuklearnom sporazumu između SAD i Rusije, prenosi Rojters.

Ona je potvrdila i da je razgovor trajao više od sat vremena i da je jedna od tema bila Malerov izveštaj o ruskom uplitanju u američke predsedničke izbore 2016. godine u kontekstu da je istraga po ovom pitanju završena.

- Razgovarali su i o trgovinskoj razmeni dve zemlje i činjenici da se ona povećala od kada je predsednik Tramp stupio na dužnost.Takođe su razgovarali o Severnoj Koreji, o Ukrajini i Venecueli. Sve u svemu, to je bio jedan veoma pozitivan razgovor - naglasila je Sanders.

Da su ruski predsednik Putin i američki predsednikom Tramp danas razgovarali potvrdio je i portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Telefonski razgovor između Trampa i Putina trajao je skoro 1,5 sat - rekao je Peskov, prenosi Tass i navodi da sekretar za štampu ruskog predsednika za sada nije saopštio detalje ovog razgovora.

2024 © - Vesti online