Petak 03.05.2019.
16:39
Vestionline

Potresni crtež o Kasiljasovom slučaju

mundodeportivo.com
 

Iker Kasiljas, legenda Reala i španske reprezentacije, koji je poslednje četiri sezone branio u Portu, proslaviće s najmilijima svoj 38. rođendan 20. maja. Čestitaće mu ga ceo svet koji je onomad sa strepnjom primio iznenadnu vest da je slavni golman imao srčani udar. 

Kasiljas je, Bogu hvala, i dalje među nama. I da više nikad ne stane između stativa, a sva je prilika da neće, imao se rašta i roditi. Uz njega je u tren stala cela Španija sa željama da se što pre oporavi. Izveštaji o njegovom zdravstvenom stanju pošto mu je život visio o koncu preplavili su tamošnje medije, a u "Mundu deportivu", jednom od najtiražnijih sportskih listova, pojavio se potresni crtež koji hirurški precizno spaja značajan detalj iz Kasiljasove karijere i njegovu nenadanu borbu.

Na crtežu Kasiljas vrhom desne kopačke, u poslednji čas, spasava mrežu od oštrog udarca srca. Rikardo je nadahnuće, koje je i omaž proslavljenom golmanu za najodsudniju dobijenu bitku, našao u jednom od najznačajnihih momenata finala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010.

Samo što je istekao sat igre, oči u oči s njim se našao holandski as Arjen Roben (bili su saigrači u Realu od 2007. do 2009). Kasiljas je srčanom paradom odbio njegov šut u korner samim vrhovima prstiju. Ostalo je 0:0. U petom minutu drugog produžetka Inijesta je jedinom golom na meču doveo "crvenu furiju" na svetski presto.

Evo kako je to bilo...

EPA/KERIM OKTEN
 
2024 © - Vesti online