Subota 04.05.2019.
04:30
Vestionline

Rusija - san mnogih turista

wikipedia.org
Moskovski kremlj

Ruska kultura se smatra jednom od najbogatijih i najuticajnijih kultura na celom svetu.

Najpoznatiji oblik umetnosti je balet. Bogata tradicija baleta i čuveni baletski plesači su kulturni simboli Rusije, najprestižnija baletska škola na svetu se nalazi u Sankt Peterburgu.

Rusi su poznati kao veliki gurmani pa im je tako i trpeza bogata.

Boršč, Befstroganov, Peljmenji su još neka od omiljenih jela rusa. Supe su takođe sastavni deo ishrane, zbog hladne klime, a jedu se obično poslepodne.

Blini - vrsta slatkih ili slanih palačinki kao i piroshki(piroške) poznate su svuda u svetu.

Votka je bez sumnje najpopularnije alkoholno piće u Rusiji.

wikipedia.org
Bajkalsko jezero

Iako nikad nije zazvonilo Car-zvono je najveće zvono na svetu, teži oko 202 tone, a izloženo je na kamenom postolju ispred Kremlja u Moskvi. Predstavlja pravo remek delo 18. veka, a izgrađeno je po nalogu carice Ane. Zvono je ukrašeno prikazom carskog para.

pixabay.com
Moskovski metro

Pored toga što je izuzetno efikasan, stanice moskovskog metroa su čuvene po tome što izgledaju kao muzeji.

Moskovski metro je treći najveći metro sistem na svetu sa 12 linija koje svakog dana koristi u proseku 8 miliona putnika.

Neke od najvažnijih i najpoznatijih građevina u Rusiji uključuju Crveni Trg, Kremlj, Katedrala sv Sofije i Ermitaž.

Prestonica Rusije je ogroman grad sa mešavinom istorijskih i savremenih znamenitosti. Smatra se jednim od najživopisnijih gradova, punog zabave i zanimljivih atrakcijama.

Moskovski Kremlj je najstariji deo grada i simbolizuje Rusiju kao celinu.

wikipedia.org/Brandt Luke Zorn
Ruski političari u formi babuški

Bajkalsko jezero je neverovatno mesto u jugoistočnom delu istočnog Sibira. To je najstarije i najdublje jezero na svetu. Jezero sadrži petinu nezamrznute sveže vode. U okolini jezera se nalazi izuzetno razvijena flora i fauna.

Rusi uspevaju da žive u mestima gde je izlazak napolju tokom zime pravi izazov. Gradovi Verkhoyansk i Oymyakon u Sibiru, se takmiče za titulu najhladnijeg naseljenog mesta na planeti.

Čuvene ruske lutke, babuške, se smatraju nacionalnim ponosom i predstavljaju veoma popularan suvenir. Odlazak iz Rusije je nezamisliv bez jedne lutke u torbi.

2024 © - Vesti online