Subota 04.05.2019.
03:30
A. Šišić - Vesti

Miris zvani opsesija

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ikona zavodljive arome je miris šanel 5. Nosi titulu najprodavanijeg svih vremena. Po urbanoj legendi, dobio je ime tako što je slavna Koko Šanel, kada joj je parfemdžija doneo uzorke mirisa rekla da želi peti po redu, a ostalo je istorija.

Modne kuće koje su uplele prste u parfemsku industriju spoznale su da mogu da zarade ako s vremena na vreme naprave limitirano izdanje kultnih parfema. Tako je kuća Šanel svojevremeno predstavila i limitirano izdanje poznate petice koju je upakovala u rubincrvenu bočicu.

Dame koje vole šanel 5 odmah su pohrlile u parfimerije, i on je planuo sa rafova.

Nebeska aroma

Jedan od popularnijih je i Dolče Gabana Light Blue.

Ugledao svetlost dana davne 2001. godine i danas nakon 18 godina je veoma tražen. Sada je modna kuća D&G obradovala dame limitiranom aromom Light Blue note u novom ruhu. Miris Dolče Gabana Light Blue - Sun upakovan je u identičnu bočicu koja ovog puta nema nebeskoplavi poklopac, već ima belo-zlatne detalje kako bi odgovarao nazivu (sunce).

Za 75 ml mora da se olakša novčanik za 88 dolara.

Noćna bombona

Kada je miris Candy (bombona) Prada prikazan svetu izazvao je bujicu oprečnih mišljenja. Svi su bili očarani parfemom sa neobičnom bočicom u obliku pečurke. Pojedine žene su ga kovale u zvezde, a neke su ga kudile na sva zvona.

Ipak, po svemu sudeći mnogo je više onih koji se zaklinju u ovu aromu. Ljubiteljke Prade sada na rafovima u parfimerijama imaju ovu notu, ali u novom obliku. Aroma Prada Canddž Night (noćna bombona) je upakovana u prepoznatljivu roze bočicu koja u skladu sa imenom ima noćne tj. teget nijanse.

Za bočicu od 80 ml mora da se izdvoji 124 dolara.

2024 © - Vesti online