Četvrtak 02.05.2019.
22:15
Ž. Marković - Vesti

Deca maštom neguju običaje

Ž. Marković
Mame su pomagale: Učenici iz Vajnfeldena

Prethodnih godina, ovakve radionice održavane su uvek dve nedelje pre Uskrsa, odnosno pre raspusta, kada je većina učenika i roditelja u Srbiji. Ove godine, kako je raspust u kantonima St. Galen i Turgau završen, jaja su obojena i ukrašena na Veliku subotu. Uz decu su bili roditelji i nastavnice Milja Stević i Marija Gaćinović. Mališani su ukrašavali jaja najrazličitijim motivima i bojama, radujući se dolazećem prazniku.

Iz Gosaua su tako između ostalih došli učenici Nikola Jevremović, Stefan Miletić i David Kitanović. Kristina Kostić i Nikolina Subotić iz Roršaha su ponosno pokazivale kako ukrasiti jaja.

Tokom uskršnje radionice diplomirani teolog i veroučitelj Nenad Brkić održao je deci predavanje o Uskrsu: o tome šta je Uskrs i zašto ga slavimo. Deca su saznala koliko postova postoji i zašto bojimo jaja.

Nastavnice su se zahvalile Nenadu Brkiću na održanom času, a svešteniku Sariću na saradnji i na tome što treću godinu zaredom pruža mogućnost učenicima i roditeljima da u ovako velikom broju uz bojenje jaja pođu u susret Vaskrsu.

Kao i svake godine, crkva je za decu obezbedila i pripremila osveženje, a svi prisutni su poželeli da se radionica nastavi i iduće godine.

2024 © - Vesti online